Expositie Hans van Herwijnen
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Hans van Herwijnen

Exposities vormen een belangrijk onderdeel van het aanbod in De Klinker. Iedere 3 maanden krijgen lokale, regionale, maar ook landelijke kunstenaars de gelegenheid hun werk te tonen. De exposities variëren van fotografie tot beeldhouwwerken en schilderijen. Van januari tot en met maart ziet u een overzichtsexpositie van Hans van Herwijnen. Van Herwijnen schildert voornamelijk met acrylverf en maakt potlood- en pentekeningen in verschillende stijlen. Zijn werk is te bezichtigen tijdens openingstijden van De Klinker in de bibliotheek op de begane grond en op de tweede verdieping.

Contact

Adres:
Mr. D. U. Stikkerlaan 251
9675 DG Winschoten
Plan je route
U ziet bij de expositie de opbouw vanaf schets tot eindresultaat. De krabbels ontstaan door observatie onderweg of tijdens het koffiedrinken. …
Lees verder
U ziet bij de expositie de opbouw vanaf schets tot eindresultaat. De krabbels ontstaan door observatie onderweg of tijdens het koffiedrinken. Gaat het ene schilderij over beweging en geluid, dan is het volgende een onschuldig landschap. Even later krijgt dat landschap een erotische lading. Het idee dat een kunstenaar slechts één stijl zou moeten hebben en liefst ook maar één boodschap wordt door hem dus niet onderschreven. Kunst kan immers niet ontstaan zonder de gevoelens van de kunstenaar die het kunstwerk maakt of zoals de filosoof Hegel het verwoordt: “een kunstwerk ontstaat alleen wanneer het door de geest is heengegaan”. In de vitrines in het leescafé (begane grond bibliotheek) exposeert Anka Willems objecten. Zij is expert in illustraties en maakt leuke en spannende ‘griezels’ op doek, papier en van diverse materialen. Kunstuur Wilt u daarnaast meer weten en leren over kunst? Kom dan naar het kunstuur waarbij de kunstenaars meer vertellen over hun werk. Het kunstuur vindt plaats op vrijdag 1 februari, 1 en 15 maart van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig, het kunstuur start in het Leescafé van de bibliotheek. Deelname is gratis. 
Lees minder