10 x de sportzomer volgen in Groningen

Europa barst deze zomer van de sportevenementen, van de Olympische Spelen in Parijs tot het EK voetbal in Duitsland. Gelukkig hoef je als sportfanaat helemaal niet ver van huis om alles op de voet te volgen, want de oranjekoorts is ook overgeslagen naar horeca in de stad. Wij hebben een aantal plekken om de sportzomer te volgen op willekeurige volgorde voor je op een rij gezet.

De Groote Griet

Zeg je sportcafé, dan zeg je de Groote Griet. Onder het genot van een biertje van de tap kun je hier het hele jaar door sport kijken. Van de Olympische Spelen tot het EK voetbal. Zo hoef je helemaal niks te missen van deze sportzomer.

Lees meer

Café​ de Drie Uiltjes

Op naar de drie punten bij café de Drie Uiltjes! Het Nederlands elftal heeft eerder groot succes gehad op Duits turf. Net als toen zal ook nu café de Drie Uiltjes vol zitten met supporters om de wedstrijd te aanschouwen. Ondanks de gezonde spanning voor de wedstrijd zal hier een ongetwijfeld een relaxte sfeer hangen.

Lees meer

Block & Barrels

Deze pub in het Hoogstraatje kleurt oranje. Met een splinternieuw overdekt terras en een van de grootse schermen in de stad wordt sport kijken een heel andere ervaring. Hier kun je terecht voor lokaal lekkers om te snacken tijdens de wedstrijden. Ben je een echte voetballiefhebber? Dan ben je bij Block & Barrels aan het juiste adres! Ze zenden namelijk alle wedstrijden van het EK uit.

Lees meer

’T Golden Fust

Nederland gaat voor goud bij ’T Golden Fust! Deze studentenbar staat bekend om de zogeheten buckets die je daar kan drinken. Een bucket, oftwel emmer, vol bier of een mix drankje naar keuze om tijdens het aanmoedigen te drinken. Oranjesupporter zijn is immers hard werken.

Lees meer

The Happy Traveler

Op het gezellige dakterras van The Happy Traveler kun je niet alleen kijken naar het goede uitzicht over de stad, maar ook naar alle wedstrijden in de groepsfase van het EK voetbal. Tot in de late uurtjes overwinningen vieren? Bij The Happy Traveler kun je ook overnachten.

 

Lees meer

Baxbier

Dat Baxbier goed is in bier brouwen is geen nieuws. Om extra in de sferen te komen hebben ze zelfs een aantal biertjes gebrouwen in samenwerking met brouwerijen uit landen in poule E. Een goede plek om de wedstrijden te kijken is hier ook gegarandeerd. Baxbier heeft namelijk niet één maar twee grote schermen.

Lees meer

Bar Players

Bar players is een echte voetbalbar en staat bekend om de oer-Hollandse goede sfeer, ook tijdens het EK. Dat de oranjekoorts hier heeft toegeslagen is duidelijk. De oranje versiering, Nederlandse meezingers en stamgasten maken hier het EK kijken een waar feest.

Lees meer

O’Malley’s

Hier proosten ze op goals met Guinness. Ondanks dat Ierland niet meedoet aan het EK, kun je hier toch een Iers tintje geven aan het voetbaltoernooi. O’Mally’s heeft een aparte zaal met een groot scherm waar de wedstrijden op te zien zijn, zodat je zeker weet dat je omringd bent door mensen die ook fanatiek supporter zijn.

Lees meer

De Pintelier

Stiekem toch ook fan van de Bruyne, Lukaku & Tielemans? Hoewel alleen de wedstrijden van Oranje en dus niet die van onze zuiderburen hier te zien zijn, kun je hier wel genieten van Belgisch bier, een EK-speciaal biertje of een Oranjelikeurtje terwijl je het Nederlands elftal in actie ziet. Weer of geen weer, want hier kun je zowel buiten als binnen de wedstrijd volgen.

Lees meer

Flinders Cafe

Ook Flinders heeft last van oranjegekte. De grote schermen, pitchers & typisch Nederlandse snack staan al klaar. Het enige wat jij hoeft te doen is mede supporters optrommelen. Dat is vast niet moeilijk, want bij Flinders Cafe is het prima vertoeven.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief