6x restaurants & cafés uit de buurt

In het centrum van Groningen schieten de nieuwe cafeetjes en restaurantjes als paddenstoelen uit de grond. Super leuk! Maar laten we de buitenwijken niet vergeten. Menig local is kind aan huis bij deze horecagelegenheden en elke ondernemer heeft zijn eigen bijzondere verhaal. Dit zijn 6x restaurants en cafés uit de verschillende wijken van Groningen.

Kroeg van Klaas

Oosterpoortbuurt - Hangend aan de bar met een vers getapt biertje, een groepje mensen achter je die biljarten en de barman die een praatje maakt met een vaste gast. Het is net alsof de tijd even stil staat. Dit dorpse gevoel, op een paar honderd meter van de binnenstad, krijg je in De Kroeg van Klaas. Het is dan ook niet gek dat dit bruine café al bijna 50 jaar een begrip is in de Oosterpoortbuurt. Ze hebben een wisselende agenda die gevuld is met Afrikaanse Jam sessies op zondagmiddag, een maandelijkse dichtclub in het achterzaaltje en activiteiten zoals kroegquizen, dansavonden en Luisterconcerten. 

Lees meer

‘t Koetshuys

Schildersbuurt - In de Schildersbuurt, op slechts 5 minuten lopen van de Vismarkt, bevindt zich een pittoresk buurtpleintje. ’t Koetshuys is hier al zeker 10 jaar te vinden, maar onderging vorig jaar een transformatie. Kleurige bloemen, antieke stoelen en romantische schilderijen creëren een huiselijke sfeer. Wanneer je binnenstapt heet Whoppie je welkom. Deze vrolijke Schapedoes Stabij is hier hond aan huis. Met blues en funk op de achtergrond geniet je van verrassende gerechten en bijzondere drankjes. Genoten? Neem dan een kijkje in de antieke kast in de hoek, hier staan de zelfgemaakte limoncello, kaneeljenever en seizoensgebonden likeurtjes van eigenaresse Janieke.

Lees meer

Lambik

Oranjebuurt - Aan de rand van het Noorderplantsoen ligt een knus eetcafé, Lambik. 25 jaar geleden toverden eigenaren Eddy en Ageeth een donker bruin café om tot deze kleurig plek. Gasten van alle leeftijden komen na een middag relaxen in het park langs voor een verse daghap. Eeuwige twijfelaars opgelet: lang nadenken over wat je gaat bestellen hoeft hier niet! Het menu wisselt elke dag en er is keuze uit twee gerechten: vegetarisch of vlees. Zo weet je zeker dat de producten op je bord vers zijn. En wanneer op warme zomeravonden het meubilair naar buiten wordt verplaatst, is het nét even alsof je op het terras in Frankrijk zit.

Lees meer

Uit de Buurt

Helpman - De in Helpman geboren en getogen Vincent weet als geen ander de smaken van deze buurt te verwerken in zijn gerechten. Je hebt de keuze uit 3, 4, 5 of 6 gangen waarin je wordt meegenomen in een verrassende harmonie van smaakcombinaties. “Uit de buurt” doet zijn naam waar aan, de producten komen (zoveel mogelijk) uit de buurt. De seizoensgebonden producten, in combinatie met het vriendelijke personeel en het kleurige interieur, maken de avond compleet. Met een tweewekelijks wisselende kaart word je keer op keer verrast door de smaak van Helpman.

Lees meer

De Klikspaan

Rivierenbuurt - Vlak achter het hoofdstation vind je een knus café waar jong en oud samenkomen. Een buurtcafé, gewoon zoals een buurtcafé hoort te zijn. Hier komen alle facetten voor een ongedwongen avond samen: een gokje wagen achter de gokkast, een pijltje gooien bij het dartbord en een heerlijk gekoeld speciaalbiertje uit de tap. Met 40 speciaal bieren (and counting) kan je hier terecht voor je Vrijmibo, verjaardag of elke andere goede reden voor een borrel. Het is dan ook niet gek dat deze voormalige slijterij al 90 jaar dé plek is om te genieten van een alcoholische versnapering.

Lees meer

De Kleine Moghul

Binnenstad Noord - Wanneer je de straat in fietst ruik je het al, de kruidige geuren van India. De buitenkant van De Kleine Moghul geeft een kleine glimp van de verrassing die je binnen te wachten staat. Wanneer je de deur opent, word je betoverd door vrolijke kleurcombinaties. Dit moet wel één van de kleurrijkste restaurantjes in Groningen zijn.  Met een flink uitgebreide kaart kun je hier als fijnproever terecht voor heerlijke gerechten uit alle windstreken van India.

Lees meer