Buiten actief

Moe van het alsmaar binnen zitten? De oplossing bevindt zich – je raadt het al – aan de andere kant van de voordeur. Trek eropuit voor een fikse wandeling, doe een paar rek- en strekoefeningen in de achtertuin of pak de fiets en sloof je uit op de pedalen. Bewegen in de buitenlucht is goed voor je. Dit zijn de leukste manieren om fit en happy de lockdown door te komen.

Op de pedalen door de provincie | Fietsen

Provincie – De Groningen Store heeft 2 mooie fietsroutes uitgestippeld voor wie de provincie graag per stalen ros verkent. Kies je voor oost en west? Dan kom je door het Lageland en maak je kennis met eigengereide geestelijken, reislustige handelaren, molens en natuur. Of ga voor noord en zuid, waar je door het Groningen van het Reitdiep en het wierdenlandschap fietst. De routes zijn ongeveer 40 kilometer. Liever een korter rondje? Achterin de routeboekjes vind je kortere varianten.

Lees meer
© YouTube: Gymmeester Gerko

Sporten met gymmeester Gerko uut Grunn | Workout

Achtertuin - Wat moet je als je als gymleraar ineens thuis zit zonder klas of gymzaal? Gymdocent Gerko Floor uit Groningen startte als Gymmeester Gerko een YouTube-kanaal voor zijn online lessen. Wekelijks post hij grappige en originele challenges die je makkelijk thuis of in de achtertuin kunt doen. Met bezemstelen, wc-rollen, ballen en emmers bijvoorbeeld. Gewichtheffen met studieboeken? Niets is te gek. Doe jij ook mee? 

Lees meer

Groningen City Running | (Hard)lopen

Stad - Leer meer over Groningen en verbrand ondertussen flink wat calorieën. Onder leiding van een gids wandel of ren je langs de bekende en minder bekende plekken van Groningen. Onderweg vertelt de gids diverse anekdotes. Er kunnen verschillende tours gekozen worden en het tempo wordt aangepast aan de samenstelling van de groep, zodat het voor iedereen plezierig is om mee te gaan. De tours vinden plaats op elke vrijdag, zaterdag en zondag. 

Lees meer

Wandeling 050 | Wandelen

Stad – Kom jij alleen in actie als daar een beloning tegenover staat? Combineer je stadswandeling dan eens met een goed en lekker doel door ondertussen de lokale horeca te steunen. Deze wandelroute brengt je langs verschillende horecazaken in Groningen. Je krijgt een menukaart mee met een stuk of 5 deals bij verschillende ondernemers. Zo kun je zelf kiezen waar je een hapje of een drankje haalt. Ook kun je tijdens de route leuke opdrachten uitvoeren. Elk weekend is er weer een andere route beschikbaar.

Lees meer

Coronactief | Workout

Thuis - Juist nu je zoveel thuis bent, is het belangrijk om in beweging te blijven. Gelukkig zijn er heel veel trainers en sportcoaches bezig geweest met het maken van leuke workouts en uitdagingen die je in en om het huis kunt doen. Sport050 heeft de leukste sportvideo’s voor je gebundeld op een YouTube kanaal. Je vindt er leuke workouts voor alle niveaus en alle leeftijden.

Lees meer

Diepenring Kompas | Wandelen

Stad - Zwervend langs het water ontdek je de diepenring, al eeuwenlang een inspirerende ontmoetingsplek voor gedreven mensen. Leer de plek, je voorgangers en jezelf al wandelend beter kennen aan de hand van 32 levensverhalen en een plattegrond met veel online extra’s. Ga letterlijk de diepte in en beantwoord de vaak persoonlijke vragen waarmee de verhalen eindigen. De verhalenkaart is o.a. te koop bij de Groningen Store.

Lees meer

Maak een ommetje | Wandelen

Provincie - Om laagdrempelig in actie te komen deze dagen, bedacht Landschapsbeheer Groningen zogenaamde ommetjes. Dit zijn korte wandelroutes die door bewoners zelf zijn uitgezet in en rond hun dorp. Je vindt er 25 door de hele provincie, vaak over historische paden. Dit maakt het een ontspannen en leuke manier om de provincie te ontdekken. Je vindt de ommetjes op de website van Landschapsbeheer Groningen.

Lees meer

Ontdek ook