Culinair genieten op Noorderzon

Elf dagen lang is festival Noorderzon het hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen. Laat je verrassen door een bont gezelschap aan artiesten. Niet alleen op het podium, maar ook op culinair vlak is er tijdens het festival genoeg te ontdekken. Verspreid over het Noorderplantsoen vind je een grote verscheidenheid aan foodtrucks. Het aanbod is zo groot, je kan elke dag ergens anders een maaltijd halen.

Vega bitterbal tot BBQ

Zeg je Noorderzon, dan zeg je saté van Hoogeland Catering. Al 25 jaar lang een vaste waarde tijdens het festival. Naast de saté haal je hier ook vegetarische oesterzwambitterballen. Wist je dat de oesterzwammen groeien op koffiedik die tijdens het festival verzameld wordt? Lekker duurzaam! Liefhebbers van vegetarisch eten kunnen ook terecht bij Sergeant Pepper. Daar haal je een heerlijke kom dampende curry. Dat wil je geproefd hebben. Even verderop op het terrein staan de koks van Cooking Highlander klaar om de lekkerste BBQ gerechten te bereiden. Tussendoor mag een lekker knapperig stuk garlic bread natuurlijk niet ontbreken. Keuzestress? Ze staan er allemaal alle 11 dagen, dus genoeg tijd om nog eens terug te komen.

Voor de zoetekauwen

Ook de liefhebber van zoetigheden kan tijdens Noorderzon zijn hart ophalen. Er zijn genoeg tentjes waar je je suikerbehoefte kan stillen. Ga bijvoorbeeld op de Franse tour bij Cut the Crêpe. Daar weten ze als geen ander hoe ze die moeten bakken. Blijf je liever wat dichter bij huis? De Poffernier zorgt weer voor ambachtelijk gebakken poffertjes. Je kan ze vanaf een afstandje al ruiken. Natuurlijk geserveerd inclusief roomboterkrul, wapperend vlaggetje en poedersuiker. Wie behoefte heeft aan verkoeling kan bij de IJsbus terecht voor een andere Noorderzon klassieker: het steekijsje. Heerlijk romig ijs tussen twee wafels, om je vingers bij af te likken.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief