Tips voor de herfstvakantie

Hier vind je een overzicht van de leukste activiteiten in de herfstvakantie voor kinderen. Paddenstoelen zoeken, op bezoek bij de zeehonden, een heerlijke dag in het Lauwersmeergebied. Of als het echt koud en nat wordt, naar een leuk museum!

Lauwersmeergebied

Klauteren in het Lauwersnest, speuren op het Kabouterpad, spelen in de Waterspeeltuin, het vogelbeleefpad lopen en naar de bijzondere dierentuin DoeZoo. In het Lauwersmeergebied is genoeg te doen. Vervelen zul je je hier zeker niet!  

Lees meer
© MK

Zeehondencentrum Pieterburen

Met hun schattige kraaloogjes kijken ze je onschuldig aan vanuit het bassin. Maar dit zijn de grootste roofdieren van de Waddenzee! Kom een dagje kijken in dit zeehondenziekenhuis, waar de dieren met liefde verzorgd worden totdat ze weer vrijgelaten kunnen worden in de Waddenzee. 

Lees meer

Cinekid festival

Kom naar het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld in het Forum! Beleef toffe films, workshops, games en tutorials. Naast het fysieke festival zal ook het platform Cinekid Play gelanceerd worden. Op deze manier kun je ook vanuit huis op elk moment meedoen.

Lees meer

The Art of Aardman: Shaun the Sheep and Friends

Shaun the Sheep, Chicken Run en Wallace & Gromit. Dit zijn de betoverende creaties van Aardman Studios. Maak een bijzondere reis langs originele schetsen, handgemaakte kleimodellen en zelfs volledige miniatuur-filmsets. Van eerste potloodschets tot bioscoopfilm, en alles daartussenin – na deze expositie kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar klei-animatie.

Lees meer

Paddenstoelenfestival 11 oktober

Ontdek de mooiste paddenstoelen tijdens het Paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborg in Midwolda op 11 oktober. Je kunt paddenstoelen zoeken, bosschilderijen maken, paddenstoelen knutselen en er is ook een speciaal theaterfestival voor kinderen. Een lekker actief dagje in de buitenlucht! 

Lees meer

Adventurepark Waddenfun

Klim en klauter erop los in dit park. Of je nou supergoed bent in klimmen of het een beetje spannend vindt, in Waddenfun klimt iedereen op zijn eigen niveau. Van kleuters van 4 tot oma’s van 82. En het is niet voor niets een adventurepark, je kunt hier bijvoorbeeld ook leren boogschieten. 

Lees meer

Naar het museum

Een dagje slecht weer is natuurlijk niet ondenkbaar in de herfstvakantie. Gelukkig zijn er in Groningen genoeg leuke musea om je tijd in door te brengen, ook met kinderen! Ga bijvoorbeeld naar GRID, waar grafisch erfgoed tot leven komt. Of naar Storyworld, waar je vanalles te weten komt over strips, animaties en games. Zo heb je niet alleen een leuk maar ook een leerzaam dagje!

Lees meer

Ontdek ook