Tips voor de herfstvakantie

Weer of geen weer, deze herfstvakantie zijn er een heleboel leuke activiteiten voor het hele gezin. Ga op zoek naar paddenstoelen, beklim de Martinitoren of maak je eigen papier. Natuurlijk kan je ook een bezoekje brengen aan een van de tentoonstellingen die te zien zijn in de musea. De keuze is helemaal aan jullie. Waar gaan jullie heen?

Kinderbiënnale

Wat gebeurt er als je kinderen een tentoonstelling laat samenstellen? Je ziet het bij de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. Het resultaat is in ieder geval groots en interactief. Je wordt uitgedaagd om te reageren op kunst. Bouw mee aan een kunstwerk of wandel door het kunstwerk heen. Elk kunstwerk daagt je uit om mee te doen, te ontdekken of iets te veranderen. Dwaal door het Bamboe Bibber Bos of creëer je eigen augmented reality graffiti. Ontdek kunst op een hele andere manier.

Lees meer

Cinekid festival

Ontdek het grootste film- en mediafestival voor kinderen ter wereld in het Groninger Forum. Bekijk toffe films en doe mee aan workshops, games en tutorials. Ontdek ook het Cinekid Lab, een digitale speeltuin vol installaties en games. Naast het fysieke festival is er ook het online platform Cinekid Play. Zo kan je ook thuis op elk moment meedoen.

Lees meer

Kindervoorstellingen Grand Theatre

Het Grand Theatre programmeert in de herfstvakantie allemaal leuke theatervoorstellingen voor het hele gezin. Vrijwel iedere dag hebben ze iets op het programma staan. Zoek tijdens de voorstelling ‘Binnenwoud’ mee naar de kleuren van het bos of duik in de fantasiewereld van Het Houten Huis. Voor iedere leeftijd is er wel een voorstelling te vinden.

Lees meer

Game On

Hou je van videogames? Dan is de tentoonstelling Game On in het Groninger Forum de moeite waard om te bezoeken. In de expositie wordt teruggeblikt op 50 jaar videogames. Bekijk unieke objecten, schetsen en originele illustraties die je meer vertellen over het creative proces achter de games. Natuurlijk kan je ook zelf een potje gamen. Er zijn meer dan 120 arcadekasten, handheld games en gameconsoles, en alles daartussenin: van Computer Space tot de Commodore 64. Genoeg voor een hele middag speelplezier.

Lees meer

Maak je eigen papier

Altijd al eens je eigen papier willen maken? Dat kan tijdens de cursus papier scheppen bij Grafisch Museum GRID. Uit een pulp van oude melkpakken worden de nieuwe velletjes papier geschept. Vervolgens kan er naar hartenlust geëxperimenteerd worden. Voeg zaadjes, bloemetjes en kruiden toe of maak je eigen watermerk in het papier. Aan het eind van de dag mag je je eigen creatie ook nog mee naar huis nemen.

Lees meer

Vakantieweek De Jonge Onderzoekers

Tijdens de herfstvakantie wordt bij De Jonge Onderzoekers in Groningen weer traditioneel de vakantieweek georganiseerd. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn ze iedere dag open en kan je al je creativiteit kwijt. Op alle verschillende afdelingen zijn workshops te volgen rondom het thema Halloween. Ga aan de slag en maak je eigen spinnen, pompoenen of spoken. Lekker griezelen dus.

Lees meer

Beklim de Martinitoren

Waan je voor één dag de torenwachter van de Martinitoren. Ontdek waarom Groningers de toren eigenlijk d’Olle Grieze noemen en hoe zwaar de klokken zijn. Klim 300 stenen traptreden omhoog en kom via de krappe doorgangetjes uit op de uurwerkzolder. Tussen de wijzerplaten van de klok door heb je een geweldig uitzicht over de stad. Tijdens de herfstvakantie is de Martinitoren dagelijks extra lang geopend.

Lees meer

Paddenstoelenfestival

Tijdens het Paddenstoelenfestival op 17 oktober bij Landgoed Ennemaborg in Midwolda ontdek je alles over de paddenstoelen die daar groeien. Je kunt paddenstoelen zoeken, bosschilderijen maken, paddenstoelen knutselen en er is een speciaal theaterfestival voor kinderen. Voor de allerkleinsten is er een knutseltent en een kabouterpad. Een lekker actief dagje in de buitenlucht.

Lees meer

Kabouterpaden

Wist je dat er bij Sellingen, 't Roegwold en het Lauwersmeer kaboutertjes wonen? De kabouters zijn de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Er zijn overal kaboutersporen, zoals kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagen en geplet gras van een middagdutje. Met rood geschminkte wangen en een puntmuts kunnen de kleintjes beginnen aan hun avontuur. De kabouterpaden zijn paaltjesroutes van tussen de 500 meter en 1,5 kilometer voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Lees meer

Bezoek de Groninger Waddenmusea

In de zes Groninger Waddenmusea ontdek je de geschiedenis van de Groninger Waddenkust en zijn bewoners. Elk museum focust op een ander stukje van de geschiedenis van het Waddengebied. Ga mee terug in de tijd naar dijken en wierden, monniken, de vroegere visserij, het dorpsleven én de statige Groninger borgen. In ieder museum beleef je het waddengebied op zijn eigen manier.

Lees meer
© Martina Zilian

Activiteiten Zeehondencentrum Pieterburen

Naast de leuke activiteiten zoals het meekijken bij het voeren en de verzorging van de zeehonden, zijn er nu extra activiteiten in de herfstvakantie. Op de dinsdagen, woensdagen en donderdagen kun je mee op Waddensafari. Met de vaartocht spot je op zee zeehonden en andere dieren. In het Zeehondencentrum krijg je een leuke speurtocht en kun je meedoen met de zeehondenquiz. Ook kun je zeehondenexpert worden en krijg je een echt certificaat. Ben jij na afloop een Junior Zeehondenredder?

Lees meer

Meer leuke activiteiten

Ontdek ook