Foodfestivals in Groningen

Liefhebbers van lekker eten en drinken komen in Groningen de komende maanden niets tekort. Van maart t/m november 2019 is er elke maand wel een foodfestival in de stad of provincie. Genieten van de lekkerste gerechten en dranken uit alle delen van de wereld, met op de achtergrond de klanken van gezellige muziek. Dat is toch het ultieme geluksgevoel? We zetten de aankomende culinaire festivals voor je op een rij.

Whisky Festival Noord Nederland | Der Aa-kerk, Groningen

29 t/m 31 maart 2019 - Dit voorjaar is het weer zover: het Whisky Festival Noord Nederland in de Der Aa-kerk in Groningen. Het festival trekt vele duizenden bezoekers naar de monumentale kerk en is bovendien niet alleen leuk voor de echte whiskykenner, maar juist ook zeer geschikt voor de beginnende whiskydrinker.

Lees meer

Bierfestival Groningen | Martinikerk, Groningen

3 t/m 6 april 2019 - Dat Groningers van bier houden is inmiddels wel bekend. Het is daarom ook niet zo gek dat de Martinikerk het schitterende decor voor het Bierfestival is. Maak kennis met nationale en internationale tapbieren en bieren op fles. Daarnaast is er een uitgebreid programma met diverse masterclasses en wedstrijden.

Lees meer

Lekker Noordbroek | Zuiderstraat, Noordbroek

25 en 26 mei 2019 - Lekker Noordbroek is hét culinaire festival voor jong en oud met foodtrucks, streekproducten, muziek en veel meer. Elk jaar wordt het terrein omgetoverd in een culinair walhalla waar je heerlijk kunt genieten, ontdekken en beleven.

Lees meer

De Culinaire Verleiding | De Brink, Zuidlaren

15 & 16 juni 2019 - Het festival doet zijn naam eer aan: de bezoekers worden verleid met de meest lekkere hapjes, van fingerfood tot streetfood en andere lekkernijen. Alle foodtrucks samen vormen één groot pop-up restaurant.

Lees meer

De Culinaire Verleiding | Noorderplantsoen, Groningen

5 t/m 7 juli 2019 - Tijdens de Culinaire Verleiding staat het Noorderplantsoen drie dagen vol met foodtrucks en eetkraampjes. Van Surinaamse roti en Hollandse runderstoofpot; van biologisch tot lekker ongezond. Een culinaire happening voor foodliefhebbers, fijnproevers en kookgekken!

Lees meer

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen | Noorderplantsoen, Groningen

15 t/m 25 augustus 2019 - Hoewel Noorderzon toch echt een internationaal kunstenfestival is, heeft het - gezien de vele bars, foodtrucks en pop-up restaurants - ook wel iets weg van een foodfestival. Dit zomerfeest in het Noorderplantsoen trekt jaarlijks bezoekers uit alle hoeken van de wereld. En dat is terug te zien in een gevarieerd aanbod aan (inter)nationaal eten en drinken.

Lees meer

EierbalFestival | EM2, Groningen

1 september 2019 - Een relaxte zondagmiddag vol eierballen, goede muziek en workshops. Klinkt goed, toch? Tijdens de eerste editie van het EierbalFestival gingen de eierballen als warme broodjes over de toonbank. Dus zorgt de organisatie er dit jaar voor dat deze geliefde snack in nog grotere aantallen aanwezig zal zijn. Van garnaleneierbal tot aan de traditionele, voor elke smaak is er wel een eierbal te vinden.

Lees meer

Wijnfestival | Der Aa-kerk, Groningen

4 t/m 6 oktober 2019 - Liefhebbers van een slokje druivennat kunnen tijdens het Wijnfestival hun hart ophalen.Op het festival laat een groot aantal wijnhuizen en -importeurs hun rode, witte en rosé aan de bezoekers proeven. En aangezien wijnproeven vaak hongerig maakt, is er een speciale food court ingericht waar chefs en cateraars uit de regio hun lekkerste hapjes aan het publiek voorschotelen: van een klassiek kaasplankje tot heerlijk wild of een verse oester, er is voor elk wat wils.

Lees meer

Wild Festival | EM2, Groningen

23 november 2019 - Wilde bieren, natuurwijnen en ciders gecombineerd met heerlijk eten uit de natuur. Lokale ingrediënten, spontane vergisting en rijping op eiken vaten staan centraal op het Wild Festival. Meer dan twintig deelnemers zorgen voor een unieke line-up van brouwers, wijnboeren en ciderhuizen. Naast drinken is er heerlijk eten in de foodcourt met echt wild, gefermenteerde producten en producten rechtstreeks uit de natuur.

Lees meer