Foodfestivals in Groningen

Liefhebbers van lekker eten en drinken komen in Groningen de komende maanden niets tekort. Er is elke maand wel een foodfestival in de stad of provincie. Genieten van de lekkerste gerechten en dranken uit alle delen van de wereld, met op de achtergrond de klanken van gezellige muziek. Dat is toch het ultieme geluksgevoel? We zetten de aankomende culinaire festivals voor je op een rij.

De Culinaire Verleiding | Noorderplantsoen, Groningen

3 t/m 5 juli 2020 - Tijdens de Culinaire Verleiding staat het Noorderplantsoen drie dagen vol met foodtrucks en eetkraampjes. Van Surinaamse roti en Hollandse runderstoofpot; van biologisch tot lekker ongezond. Een culinaire happening voor foodliefhebbers, fijnproevers en kookgekken!

Lees meer

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen | Noorderplantsoen, Groningen

13 t/m 23 augustus 2020 - Hoewel Noorderzon toch echt een internationaal kunstenfestival is, heeft het - gezien de vele bars, foodtrucks en pop-up restaurants - ook wel iets weg van een foodfestival. Dit zomerfeest in het Noorderplantsoen trekt jaarlijks bezoekers uit alle hoeken van de wereld. En dat is terug te zien in een gevarieerd aanbod aan (inter)nationaal eten en drinken.

Lees meer

Wijnfestival | Der Aa-kerk, Groningen

2 t/m 4 oktober 2020 - Liefhebbers van een slokje druivennat kunnen tijdens het Wijnfestival hun hart ophalen.Op het festival laat een groot aantal wijnhuizen en -importeurs hun rode, witte en rosé aan de bezoekers proeven. En aangezien wijnproeven vaak hongerig maakt, is er een speciale food court ingericht waar chefs en cateraars uit de regio hun lekkerste hapjes aan het publiek voorschotelen: van een klassiek kaasplankje tot heerlijk wild of een verse oester, er is voor elk wat wils.

Lees meer

Wild Festival | EM2, Groningen

20 en 21 november 2020 - Wilde bieren, natuurwijnen en ciders gecombineerd met heerlijk eten uit de natuur. Lokale ingrediënten, spontane vergisting en rijping op eiken vaten staan centraal op het Wild Festival. Meer dan twintig deelnemers zorgen voor een unieke line-up van brouwers, wijnboeren en ciderhuizen. Naast drinken is er heerlijk eten in de foodcourt met echt wild, gefermenteerde producten en producten rechtstreeks uit de natuur.

Lees meer

HOP! Into the Grain Craft Beer & Music festival I EM2, Groningen

25 mei 2020. Een beetje bierliefhebber mag dit festival eigenlijk niet missen. Hop Into the Grain is een must om op de hoogte te blijven van de nieuwe en lekkerste bierbrouwsels. Laat je verrassen door de smaak en kwaliteit van speciaal geselecteerde brouwerijen. Het Craft Beer & Musical Festival heeft een ongedwongen sfeer met diverse heerlijke biertjes en fijne muziek. Het mooie buitenterrein biedt diverse (food) stands, terrassen en zithoeken. Proost en genieten maar.  

Lees meer

Whiskyfestival I Der Aa Kerk, Groningen

27 t/m 29 maart 2020. Het Whiskyfestival Noord Nederland is in 2005 opgericht door enthousiaste whiskyliefhebbers. Wat begon met 500 bezoekers is inmiddels uitgegroeid tot een festival waar maar liefst 5000 bezoekers op af komen. Het festival is erkent door internationale toppers in de whisky industrie en het WFNN wordt volledig georganiseerd door 40 vrijwilligers. Dit geeft het festival een speciale sfeer, want iedereen die meewerkt heeft een passie voor whisky. Kom ook genieten van heerlijke soorten Whisky in der Aa Kerk. 

Lees meer

Bierfestival I Martinikerk, Groningen

15 t/m 18 april 2020. Dit jaar vindt alweer de 10e editie van het Bierfstival plaats. Met het schitterende decor van de Martinikerk en een breed scala aan nationale en internationale tapbieren en bieren op fles moet het wel genieten zijn. Daarnaast biedt Bierfestival Groningen een variërend programma aan, bestaande uit diverse masterclasses en wedstrijden. 

Lees meer

Lekker Noordbroek I Zuiderstraat 28, Noordbroek

23 & 24 mei 2020. Lekker Noordbroek is een festival voor jong en oud met speciaal vermaak voor kinderen. Er is veel aandacht voor lokale producenten, de beste foodtrucks zijn beschikbaar en er wordt ook live gekookt. Er is een grote wijnbar aanwezig met wijnproducenten en een flink terras met live muziek. Lekker genieten met het hele gezin bij Lekker Noordbroek. 

Lees Meer