Graansilo Eten & Drinken

Lang geleden was Groningen de graanschuur van Nederland. En bij de graansilo aan de Griffeweg is dat nog duidelijk terug te zien. Zo'n 130 jaar geleden werden hier allerlei graansoorten zoals gerst en tarwe opgeslagen. En laat dat nou eens de hoofdingrediënten van bier zijn. Al enige tijd worden in dit pand speciaalbieren bedacht en ontwikkeld, waarvan je de naam Graansilo misschien al wel kent. Begin 2022 opent in dit prachtige pand het nieuwe Graansilo Eten & Drinken, waar gerechten worden geserveerd die perfect passen bij het bier.

Borrel, lunch en diner

Een nieuwe hotspot dus om straks heerlijk een drankje te gaan drinken. Een lekker speciaalbiertje met een bijpassende borrelplank, of een heuze biercocktail. Dat drink je bijvoorbeeld met je vrienden in de bierkluis, dé plek waar het Graansilo bier ooit is ontstaan. Met een beetje mooi weer kan je plaatsnemen op het grote terras, met uitzicht over het water. Er zijn zelfs plekken om aan te leggen met je boot. Wie zin heeft om wat langer te tafelen kan hier terecht voor een verrassende lunch en een heerlijk diner. Je krijgt er vier gerechten per persoon die je eventueel kunt delen met je tafelgenoten. De gerechten zijn geïnspireerd door wereldse invloeden en worden als ware kunstwerkjes geserveerd. En natuurlijk combineren ze allemaal geweldig met de speciaalbieren. 

Graansilo Proeverij Box

We moeten nog even geduld hebben tot we echt plaats kunnen nemen bij Graansilo Eten & Drinken. Toch nieuwsgierig? Krijg alvast een voorproefje van de kaart met de Graansilo Proeverij Box. De box bevat vier smakelijke en verrassende gerechten voor twee personen die je thuis in een handomdraai klaar kunt maken. Dat doe je met de hulp van chef-kok Simon Feitsma, die je stap voor stap laat zien hoe je de gerechten opmaakt.

Lees meer

De gerechtjes

Blijf op de hoogte

Benieuwd wanneer Graansilo Eten & Drinken opent? Blijf op de hoogte via hun Instagram of website

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief