Groninger Marktendagen

Struin je graag over de markt? Dan moet je op zondag 2 en maandag 3 oktober in het centrum van Groningen zijn. Op deze dagen vinden de Groninger Marktendagen plaats. Je vindt op de Grote Markt en de Vismarkt zeven verschillende markten. Van vintage tot streekproducten en van antiek tot platen. Ondertussen leer je de provincie ook nog wat beter kennen. Je gaat gegarandeerd met iets leuks naar huis.  

Voor ieder wat wils

Met maar liefst zeven verschillende markten is er voor iedereen wel íets te vinden. Op de Vismarkt vind je de traditionele warenmarkt en een gezellige braderie. Verderop op de Grote Markt kan je terecht voor onder andere vintage en handgemaakte producten. Ook liefhebbers van platen-, antiek- en vlooienmarkten kunnen hun hart ophalen in het centrum van de stad. Tassen vol items gescoord, maar nog lang niet uitgekeken? Er zijn twee opslagdepots waar ze op je spullen passen terwijl jij verder rondkijkt. Hoef je er ook niet de hele dag mee te lopen.

Ontdek de provincie

Bijzonder is ook het provincieplein op de Grote Markt. Hier presenteren de verschillende regio’s van de provincie Groningen zich. Wandel rond en ontdek onder andere de idyllische dorpen in het Westerkwartier, de Fraeylemaborg en het klooster in Ter Apel. Groningen is nog veel meer dan alleen de stad. Wil je de provincie écht leren kennen? Dan moet je natuurlijk ook proeven. Daarom vind je bij het provincieplein ook kraampjes met streekproducten. Zet je tanden in een heerlijke gerookte paling.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief