Groninger Museumnacht

Groninger Museum

In het Groninger Museum draait het natuurlijk allemaal om de tentoonstelling 'The Rolling Stones - Unzipped'. Tijdens de museumnacht valt er naast de tentoonstelling ook nog meer muzikaals te ontdekken. Zo komen onder andere Collignon, Sarah Julia en de Stones coverband Satanic Majesties Request optreden in het museum. Daarnaast geeft componist Robert van der Tol een lezing over de band en haal je letterlijk sticky fingers bij de suikerspinkraam. Vergeet ook de andere tentoonstellingen niet te ontdekken, die zijn ook meer dan de moeite waard. 

Lees meer

Forum Groningen

In het Groninger Forum kan je niet één, maar twee tentoonstellingen bezoeken. Naast Storyworld kan je ook in de expositiezalen terecht voor de tentoonstelling 'Disney - Telling Timeless Stories'. Trek je prinsessenjurk aan en duik in de wereld van Mickey Mouse, Sneeuwwitje en Pinokkio. Het is het laatste weekend dat de tentoonstelling te zien is, dus die kans mag je niet laten liggen. Naast de tentoonstelling is er in het Forum nog veel meer rond Disney te ontdekken. Er wordt een pubquiz gehouden, Disneymuziek gespeeld en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest geeft een lezing over 100 jaar Disney.

Lees meer

Universiteitsmuseum

Tijdens de museumnacht leer je in het Universiteitsmuseum alles over het mannelijk geslachtsorgaan tijdens de tentoonstelling ‘Phallus. Norm & Vorm’. Je wordt meegenomen langs ideeën over geslacht, gender, wetenschap en normen. Heeft het vrouwelijke geslacht meer jouw voorkeur? Dan kan je hier je eigen kutcakeje komen kleien.  

Lees meer

Museum aan de A

In het Museum aan de A, het voormalig Noordelijk Scheepvaartmuseum, maak je niet meer alleen kennis met de geschiedenis van de Groningse scheepvaart. Je ontdekt er nu bijvoorbeeld ook alles over de vrouwen uit de Groninger geschiedenis en hoe tieners het Groningens Ontzet beleefden. Naast de tentoonstellingen staan er tijdens de avond ook volop muziek, workshops en verkleedpartijen op het programma. Of maak een romantisch boottochtje over de A en de Zuiderhaven.

Lees meer

Synagoge Groningen

De Synagoge in de Folkingestraat is het hart van de Joodse gemeenschap in Groningen. In de permanente expositie maak je kennis met de Joodse cultuur en met de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in de stad en provincie Groningen. In de wisselexpositie is het werk van Jip Wijngaarden te bewonderen. De avond wordt begeleid door de traditionele muziek van Anamesa. 

Lees meer

Noorderlicht

Waar vorig jaar Noorderlicht nog in de Akerk te vinden was, kan je dit jaar een bezoekje brengen aan hun eigen fotostudio. In de Noorderlicht Studio hebben Noorderpoort studenten hun eigen ideeën rondom het Noorderlicht festivalthema REGENERATE gevisualiseerd. Met dit thema onderzoekt men hoe we samen met de planeet en haar bewoners kunnen werken aan een beter toekomstperspectief. Naast het tentoonstellen van foto's worden er tijdens de avond ook foto's gemaakt en gedrukt, een ideaal aandenken aan een bijzondere avond.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief