Herfstmarkten in Groningen

Eind september begint de herfst. Dit is in Groningen niet alleen te merken aan de geur van suikerbieten, rookpluimen boven de woonschepen en bomen die hun bladeren verliezen, maar ook aan de grote hoeveelheid streekmarkten. Hier zie je waar je moet zijn voor je wekelijkse portie markt.

28 september | Boeskoolmarkt Ter Apel

Centrum Ter Apel  - De Boeskoolmarkt is de jaarmarkt van Ter Apel. Zoals altijd begint de markt met een knaller: in de ochtend wordt namelijk het kanon afgestoken om de markt te openen. Op de markt staan meer dan 150 marktkramen met een heel gevarieerd aanbod. Leuk weetje: de markt heeft zijn naam te danken aan de traditionele verkoop van boeskolen, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Naast de markt is er ook een kermis, zijn er demonstraties en is er een autoshow.

Lees meer

28 september | Ommelander markt

Harmonieplein Groningen – Op de Ommelander Markt kan je kennismaken met (h)eerlijke lokale producten en de producenten. Het doel van de markt is om de weg van ‘boer naar bord’ zo kort mogelijk te maken. Toch vind je hier ook hele leuke non-food artikelen, zoals zeep en wol. En een grote plus: de marktkramers vinden het altijd erg leuk om je alles te vertellen over hun producten. Maak dus ook zeker een praatje, proef van de heerlijke producten en ga met een volle tas weer tevreden naar huis.

Lees meer

28 september | Streekproductenmarkt Ewsum

Borgterrein Ewsum – Op de streekproductenmarkt in Ewsum kan je, zoals de naam al doet vermoedden, producten uit de regio kopen. De markt staat voor duurzaamheid: kleine ondernemers krijgen de kans om hun producten te laten zien en proeven en jij kunt zo genieten van lokale en biologische producten. Dit past goed bij de groene omgeving van de borg, waar je kunt genieten van alles wat groeit en bloeit. Op de markt is ook livemuziek, een activiteit voor kinderen en je kunt terecht bij de Theeschenkerij voor een heerlijk kopje thee.

Lees meer

29 september | Zeldzaam mooie markt

Vismarkt Groningen – Tijdens de Zeldzaam mooie markt vult de Vismarkt zich met bijzondere kraampjes. Een markt vol zeldzaam mooie handgemaakte producten en rariteiten. Creatief hergebruikt, vintage en retro, van kunst tot praktisch. Met meer dan 100 deelnemers vind je altijd iets wat precies bij je past. En Oscar zorgt voor de muzikale omlijsting van de markt met swingende oude singeltjes en funky disco deuntjes.

Lees meer

3 oktober | Groninger Marktendag

Vismarkt en Grote Markt Groningen – Krijg jij ook geen genoeg van markt? Dan ben je helemaal op je plek bij de Groninger Marktendag. Hier vind je een verzameling van alle succesvolle Groninger Markten: een warenmarkt, vintage en handgemaakte productenmarkt, een visplein en een streekproductenmarkt. En helemaal leuk: op het provincieplein presenteren alle zeven regio’s zich. Ondernemers uit de regio’s laten je kennismaken met proeverijen en activiteiten uit de provincie. Ook is er muziek, genoeg te eten en drinken en is er een speciaal kinderprogramma.

Lees meer
Maandelijkse streekmarkten overzichtsfoto 1

Maandelijkse streekmarkten overzichtsfoto 1

5 oktober | Streekproductenmarkt Nienoord

Leek - Elke 1e zaterdag van de maand vind je bij Nienoord een aanbod van de lekkerste etenswaren uit de regio. Alle producten worden binnen een straal van 40 kilometer rondom Leek gekweekt, geteeld en bereid. Er kan veel geproefd worden en de verkoper - die vaak tevens de producent is - kan het verhaal achter het product vertellen of bereidingstips geven. Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. En om de markt een speciaal herfsttintje te geven, wordt op 5 oktober een pompoenwedstrijd gehouden. Wie laat de grootste pompoen van het Westerkwartier zien?

Ontdek ook