Tips voor de kerstvakantie

Weer of geen weer, deze kerstvakantie zijn er een heleboel leuke activiteiten voor het hele gezin. Ga op puzzelavontuur door de provincie, vier thuis het 50 jarig bestaan van het zeehondencentrum, wandel tussen de lichtjes of kook een van de Groningse recepten en word een echte keukenprins(es). De keuze is helemaal aan jullie. Wat gaan jullie doen?

Poetry by Night

In de kerstvakantie kun je allerlei gedichten lezen tijdens 'Poetry by Night'. Wanneer het 's avonds donker wordt, worden de mooiste gedichten geprojecteerd op verschillende gebouwen in de gemeente Groningen, zoals het Groninger Museum en drie andere gebouwen in het centrum van Groningen, Haren en Ten Boer. Ook vind je gedichten op zuilen in de stad, in etalages en in bussen. De gedichten zijn gemaakt door jongeren tussen de 10 en 18 jaar met het thema 'dromen'. 

Lees meer

Kleur de stad

Deze vakantie roept Kunstpunt Groningen stadjers op een bijdrage te leveren aan een bijzonder kunstwerk. De lichtinstallatie Kleur de Stad van Mr.Beam kleurt en verlicht van 19 tot en met zaterdag 22 januari ​het stadhuis in Groningen. Iedereen kan meedoen door een kleurplaat van het stadhuis in te kleuren. Download de kleurplaat op de website van Kunstpunt en misschien zie je jouw tekening straks wel schitteren op het stadhuis!

Lees meer

Puzzelavontuur

Wil je de verborgen schoonheid van de provincie ontdekken én een spannend mysterie oplossen? Ga samen op pad, scheur (niet al te letterlijk) de provincie door en ontdek de mysteries van Scheur en Speur Groningen. Tijdens dit spannende avontuur met een mysterieuze opdrachtgever leer je de provincie op een andere manier kennen. Er zijn momenteel twee verschillende spellen beschikbaar van elk zo’n 60 kilometer lang.

Lees meer

Thuis activiteiten Zeehondencentrum Pieterburen

Dit jaar is het alweer 50 jaar geleden dat men begon met het opvangen van zeehonden in Pieterburen. Een mooie mijlpaal om bij stil te staan en een extra reden om aandacht te geven aan dit prachtige beestje. Ook thuis kan je het feest gewoon meevieren. Op hun website hebben ze allemaal leuke puzzels, spelletjes en knutselactiviteiten staan. Maak jij de mooiste zeehond van papier?

Lees meer

Word een Groninger keukenprins(es)

De kerstvakantie is hét moment om thuis te genieten van iets lekkers uit Groningen. Zelf gehaald, of nog leuker: zelf gemaakt! Met recepten en handige kookvideo's helpen we je opweg om een ware Groninger keukenprins(es) te worden. Dus duik tijdens de kerstvakantie eens samen in de keuken en tover wat lekkers op tafel.

Lees meer

MOW werkplaats

Het museum in Westerwolde heeft speciaal voor de jonge nieuwsgierigen en wijsneuzen allerlei online workshops en activiteiten bedacht die je thuis kunt doen. Van een landschap veranderen en schatzoeken in je eigen huis tot aan familierecepten opzoeken en duistere avonturen beleven. Er is voor iedereen een online workshop te vinden. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag.

Lees meer

Universiteitsmuseum: experimenteren en knutselen voor thuis

Heb jij ook zin om je deze kerstvakantie bezig te houden met proefjes, experimenten en andere leuke knutselopdrachten? Het Universiteitsmuseum heeft allerlei activiteiten bedacht die je online kunt doen. Zodat jij gewoon lekker thuis aan de slag kunt. De experimenten zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 14 jaar en hebben verschillende thema's. Zo vermaak jij je deze vakantie met de leukste proefjes. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief