Tips voor de kerstvakantie

Weer of geen weer, deze kerstvakantie zijn er een heleboel leuke activiteiten voor het hele gezin. Maak een wandeling bij een oude borg, ontdek je eerste festival, wandel tussen de lichtjes of kook een van de Groningse recepten en word een echte keukenprins(es). De keuze is helemaal aan jullie. Wat gaan jullie doen?

Stomend het jaar uit

27 t/m 29 december – Vier de dagen tussen kerst en oud en nieuw met een ritje in de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR. Deze dagen vinden de eindejaarsritten plaats. De aller laatste mogelijkheid om in 2022 nog een ritje te maken met de stoomtrein. Deze ritten worden extra gezellig en sfeervol, want er worden oliebollen en glühwein geserveerd.

Lees meer

Wandeling met verhaal

28 december – Ga mee op een wandelavontuur over het Historisch Landgoed de Coendersborg. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen van het Groninger Landschap je alles over de geschiedenis en de natuur van dit gebied. Je hoort onder andere wat voor verandering de winter brengt aan het landschap. Om deze laatste wandeling van het jaar extra bijzonder te maken wordt er onderweg ook een verhaal verteld in de streektaal van het Westerkwartier.

Lees meer

My First Festival

29 december – Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het snuiven van cultuur. Al is je kleine meenemen naar een groot festival misschien nog iets te veel van het goede. Daarom organiseert SPOT een speciaal festival voor de jongste generatie muziekliefhebbers. My First Festival is voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar, maar ook voor opa’s, oma’s, nichtjes en neefjes. Met een line-up met onder andere Ronnie Flex en BENR staat er weer een mooi programma klaar.

Lees meer

Poetry by Night

T/m 31 december - Tot het einde van het jaar kan je weer allerlei gedichten lezen tijdens 'Poetry by Night'. Wanneer het 's avonds donker wordt, worden de mooiste gedichten geprojecteerd op verschillende gebouwen in de gemeente Groningen. Ook vind je gedichten op zuilen in de stad, langs fietspaden en in etalages. De gedichten zijn gemaakt door jongeren tussen de 10 en 18 jaar met het thema 'gezien worden'.

Lees meer

Groningen telt af

31 december – Het jaar is bijna op zijn einde en dat wordt gevierd. Op oudejaarsavond tel je samen met duizenden andere Groningers de laatste uren van het jaar af op de Grote Markt. Onder de rook van de Martinitoren staat een gevarieerd Gronings programma op je te wachten met als hoogtepunt een spectaculaire projectie- en lichtshow.

Lees meer

Activiteiten Zeehondencentrum Pieterburen

Dagelijks - Op een blauw kussen tuur je op je buik door een raampje. Zoef, daar zwemt een zeehond voorbij. Deze is alweer bijna gezond genoeg om terug te gaan naar de Waddenzee. In Zeehondencentrum Pieterburen worden zeehonden opgevangen die ziek zijn of die hun moeder kwijt zijn. Deze kerstvakantie worden er in het centrum weer allemaal toffe activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje achter de schermen, waan je even een dierenarts of help mee met het schoonmaken van het leefgebied van de zeehonden.

Lees meer

Word een Groninger keukenprins(es)

Dagelijks - De kerstvakantie is hét moment om thuis te genieten van iets lekkers uit Groningen. Zelf gehaald, of nog leuker: zelf gemaakt! Met recepten en handige kookvideo's helpen we je opweg om een ware Groninger keukenprins(es) te worden. Dus duik tijdens de kerstvakantie eens samen in de keuken en tover wat lekkers op tafel.

Lees meer

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

T/m 8 januari 2023 – Batman, Superman, Wonder Woman: wie kent ze niet? Na Parijs, Londen, Abu Dhabi en Tokyo is het nu de beurt aan Groningen. Bekijk in het Forum Groningen de originele tekeningen, kostuums en rekwisieten uit de films en stripboeken van DC. Zoals de Batpod uit The Dark Knight, het Joker-pak van Jack Nicholson en uiteraard de beroemde cape van Superman. Na Groningen is deze expositie niet meer in Europa te zien, dus laat deze kans niet aan je voorbijgaan.

Lees meer

Naar het theater

Dagelijks – Ook deze vakantie zijn er in de Groningse theaters weer een heleboel leuke voorstellingen voor het hele gezin. Iedere dag staat er wel weer iets op het programma. Zo speelt een groot deel van de vakantie de musical Charlie and the Chocolate Factory in Martiniplaza. En ook in het Grand Theatre zijn er tijdens de kerstvakantie weer een heleboel toffe jeugdvoorstellingen om te ontdekken.  

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief