Welkom in de stad

Kom je naar Groningen? Om je welkom te heten hebben ondernemers uit de stad ludieke acties bedacht op P+R terreinen, stations en in de binnenstad. Want ok, er is misschien wat oponthoud door maatregelen aan de weg en het spoor, maar we vinden het hartstikke leuk dat je komt. Hieronder een overzicht van de acties.
 

Vrijdag 29 november - Gratis je banden op spanning

Kom je naar de Groninger binnenstad, doe het dan op de fiets, met het OV of reis via een P+R. Zo omzeil je de drukte in het verkeer en je wordt extra gastvrij ontvangen. Op vrijdag 29 november kun je tussen 07.00 en 15.00 uur gratis je banden op spanning laten brengen op P+R Haren.

Zaterdag 30 november - Grabbelen, dobbelen of draaien

Het Forum gaat eindelijk open. En daarmee opent ook de vernieuwde VVV, onder de naam Groningen Store, haar deuren aan de Nieuwe Markt. Bezoekers aan de stad worden op deze zaterdag extra gastvrij ontvangen op de P+R’s Haren en Hoogkerk en op verschillende plekken in de binnenstad. Doe een graai in de grabbelton, gooi de dobbelsteen of laat het prijzenrad draaien en maak kans op de leukste hebbedingen uit de nieuwe Groningen Store. Laat je verrassen en parkeer op een P+R.

Zaterdag 30 november - Lutje Lokaal

Jouw liefde voor lokaal geeft zelfstandig ondernemers leven! Daar zijn ze jou dankbaar voor en daarom is het zaterdag 30 november Lutje Lokaal, de Groningse variant van het Amerikaanse 'Small business Saturday'. Ondernemers uiten hun dankbaarheid op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door alle klanten een cadeautje te geven, iets leuks te organiseren of je in de watten te leggen. Daarnaast zijn zij allemaal tot 19.00 uur open zodat je uitgebreid de tijd hebt om te shoppen. Deelnemende winkels kun je herkennen aan de poster op het raam.

Vrijdag 13 december - Dik Doun in Tunnel

Hallo tunnel! Tot ziens bouwput! Met de komst van de tunnel kunnen we vanaf 13 december sneller, makkelijker en veiliger over de Paterswoldseweg. Hiermee is een mooie stap gezet naar een bereikbare, aantrekkelijke en vooral gastvrije stad. Dit moment vieren we samen met alle mensen uit de buurt. Woon je in de buurt van de nieuwe tunnel? Kom dan Dik Doun in Tunnel! Echte Groningse eterij, live-muziek, theater en straatspelletjes voor kinderen.

Programma
15:00 - 16.00 uur: Wegspelen: Voor alle kinderen uit de wijk en omgeving: straatspelletjes, theater en muziek. Speel mee, dans mee, zing mee, eet mee, doe mee!
16:00 uur - 18.00 uur: Dik Doun in Tunnel: Voor alle mensen uit de wijk en omgeving: live-muziek, straattheater, Groningse eterij en vooral een hoop gezelligheid.

Jij komt toch ook lekker dik doun?

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief