Tips voor de meivakantie

Deze meivakantie is er weer genoeg leuks te beleven. Bouw je woonkamer om tot je eigen privé theater of ga de natuur in op zoek naar dieren. Met deze tips hoef je je deze vakantie geen moment te vervelen. In Groningen is er altijd genoeg te doen.

© Anita Evers

Naar de bollen | t/m 7 mei

Het Hogeland – Velden vol kleurrijke bloemen. In het Hogeland bloeien de tulpen in de lente volop. De bloemenvelden zijn ideaal om mooie foto’s van te maken en dus zeker het bezoeken waard. Ieder jaar organiseert Rotary Uithuizen Het Hogeland daarom het evenement 'Naar de Bollen'. Deze editie is volledig corona-proof met een wandel-, fiets en autoroute langs de mooiste bollenvelden. Je kan overal op de route zelf inhaken en bepaalt dus zelf waar je start en eindigt. De routes zijn te vinden op de website van het evenement.

Lees meer

Haal het theater in huis | Dagelijks

Online – Haal in de meivakantie het theater naar je woonkamer. Via het online platform Podiumkids Thuis zijn theatervoorstellingen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar thuis te bekijken. Voor een klein bedrag is een voorstelling 48 uur beschikbaar. Er doen in totaal 26 verschillende theatergezelschappen aan mee, waaronder het Groninger gezelschap Het Houten Huis. Van de theatergroep zijn de voorstellingen ‘Hotel Perdu’ en ‘Beet!’ te zien. Ideaal voor een gezellig avondje op de bank met het hele gezin.

Lees meer

Autopuzzeltocht | Dagelijks

Verschillende routes – Ontdek al puzzelend bijzondere plekjes in de provincie. Ga je voor de route door het Westerkwartier, het Hogeland of kies je voor de nieuwe route door Midden-Groningen? Tijdens een tocht van ongeveer 70 kilometer kom je langs mooie natuurgebieden en interessante bezienswaardigheden. Ontdek steeds meer over de route die je gaat rijden en beantwoord vragen over de dingen die je ziet. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden? Voor de kinderen op de achterbank zijn er extra leuke puzzels én een autobingo.

Lees meer

Ontdek de tuinen van de wereld | Dagelijks

Haren – Stuin deze meivakantie door de tuinen van de Hortus botanicus. Ontdek de voor Europa unieke Chinese Ming-tuin, wandel achter een waterval langs, spring over de stapstenen of ontdek de lokale flora in de Hondsrugtuin. Haal een drankje af bij café De Plantage en neem wat leuks voor thuis mee uit de Plantenshop. Voor kinderen is er in de Hortus ook genoeg te beleven. Zij kunnen de tuinen onder andere ontdekken aan de hand van een leuke speurtocht. Vanwege de huidige maatregelen moet je je bezoek van tevoren online reserveren.

Lees meer

Vier de vrijheid thuis | 5 mei

Online – Ieder jaar vieren we de vrijheid op 5 mei. Ook dit jaar moet dat nog even anders dan anders. Maar niet getreurd, er is namelijk wel gewoon een festival! Dit jaar is het Bevrijdingsfestival niet in het Stadspark, maar gewoon bij je thuis. Via een livestream maken ze het toch mogelijk gezamenlijk de vrijheid te vieren. Er zijn optredens van onder meer Davina Michelle, Jonna Fraser en Tino Martin, voor ieder wat wils dus!

Lees meer

Quarantaine-doe-tips | Elke vrijdag

Online - Deze vakantie maak je van je eigen huis een museum. Leef je uit met de leuke doe-opdrachten van het Groninger Museum. Elke vrijdagmiddag is er een nieuwe uitdagende opdracht. Het is een creatieve missie om je thuis met verf, papier, textiel en andere materialen te vermaken. En het leuke is dat er prijzen te winnen zijn. Wat ga jij maken?

Lees meer

Dieren zoeken in de natuur | Dagelijks

Natuurgebieden Staatsbosbeheer - Ga samen met je kinderen op avontuur en zoek naar bijzondere dieren. In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn allemaal virtuele dierenkaarten verstopt, waar je met de gratis app ‘Perfect Earth Animals’ naar kunt zoeken. Het spel lijkt een beetje op Pokémon Go, maar dan met echte dieren in plaats van Pokémon. Zo leer je op een leuke manier de natuur kennen en ben je even lekker buiten.

Lees meer

NK tegelwippen | Dagelijks

In je tuin – Dit jaar doet Groningen voor de eerste keer mee aan het NK tegelwippen. Groningen gaat de strijd aan met Leeuwarden: welke stad vervangt de meeste tegels voor groen? Jij kan mee doen aan deze strijd, gewoon in je eigen tuin. Heb je geen inspiratie voor de plek waar eerder tegels lagen? Bij het inleveren van je tegels krijg je een zakje bloemzaadjes om je tuin mee te verfraaien. Misschien word je dan ook nog de ‘Wipper van de Maand’.

Lees meer

Op je blote voeten door de modder | Dagelijks

Opende - Is het een hindernisbaan? Een wandelpad? Allebei? Als je het Blotevoetenpad gaat lopen zijn twee dingen zeker: je schoenen en sokken gaan uit en schoon blijf je niet. Onderweg klim je over boomstammen en kruip je langs een touw de sloot over. Een feest voor de avontuurlijke kids. Het Blotevoetenpad is vrij toegankelijk, maar vanwege de huidige maatregelen is alleen de korte route open.

Lees meer

Vogels spotten Lauwersmeer | Dagelijks

Nationaal Park Lauwersmeer – Hoe leuk is het om dieren die je normaal op tv en in boeken ziet eens in het echt te zien? Dat kan in het Nationaal Park Lauwersmeer. In dit stukje ongerepte natuur leven veel verschillende dieren. Er komen onder andere een heleboel bijzondere vogelsoorten voor. Duikeenden, steltlopers en ook de magistrale zeearend. Neem een vogelspotkaart mee en ga op pad.

Lees meer

Wandel door de stad | Dagelijks

Stad – Bekijk de stad een keer op een andere manier. Ontdek plekjes die je eerder niet zag tijdens een van de stadswandelingen. Of je nou een liefhebber bent van kunst op straat, meer wilt weten over de geschiedenis van Groningen of gewoon de binnenstad wilt ontdekken, er zit altijd wat voor je bij. Bekijk welke route het beste bij jou past op onze pagina over stadswandelingen.

Lees meer

Vissen | Dagelijks

Langs het water – Wist je dat Groningen een van de meest visrijke provincies van Nederland is? Je vindt hier rivieren, kanalen, meren, visrijke vijvers en de voor Groningen zo kenmerkende Maren. En overal vang je vis. Avontuur is gegarandeerd. Kinderen tot 14 jaar mogen bovendien zonder vergunning in veel wateren vissen. Als enige voorwaarde geldt dat een volwassene mee gaat die over de juiste visdocumenten beschikt.

Lees meer

Maak een Groningse puzzel | Dagelijks

Thuis – Zin om even helemaal tot rust te komen deze vakantie? Ga dan eens lekker puzzelen met een echte Groningse puzzel. In de Groningen Store vind je allemaal verschillende puzzels. Puzzel de Martinitoren of het stadion van FC Groningen na in 3D of maak een van de legpuzzels van 1000 stukjes, bijvoorbeeld die van een Gronings Café.

Lees meer

Ontdek ook