Healthy Ageing Week

Pluk geluk!

Mentale gezondheid is van 4 tot en met 13 oktober het thema van de Healthy Ageing Week. Ga mee op reis door stad en ommeland, ontdek wat mentale gezondheid inhoudt, waarom het zo belangrijk is en wat we kunnen doen om goed voor geest en lichaam te zorgen. We maakten een selectie uit 49 gezonde activiteiten.

Aan de wandel

Meerdere dagen - Zitten is het nieuwe roken, en daarom gaan we tijdens de Healthy Ageing Week massaal aan de wandel. Er worden diverse begeleide routes georganiseerd. Maak bijvoorbeeld kennis met Chiwalking, een nieuwe manier van lopen die súper gezond is voor lichaam en geest. Of geniet van de natuur in de provincie met wildplukster Sanne, en ervaar hoe de natuur kan helpen om te ontspannen en in contact te komen met jezelf.

Lees meer

Vul een koffer met kennis over geluk

7 t/m 10 oktober - Gelukkig zijn is soms nog een hele kunst. Kom naar een van de gratis publiekslezingen, en leer meer over je mentale gezondheid. Is geluk maakbaar? Leidt geluk echt tot meer gezondheid, of gezondheid tot geluk? Tijdens de lezingenserie ‘Je brein als medicijn’ delen experts hun inzichten. Of haak aan bij een interactieve bijeenkomst over eenzaamheid en technologie. Maakt technologie ons eenzaam, of kunnen we met technologie de eenzaamheid juist tegengaan?

Lees meer

Dammen voor Jong en Oud

6 t/m 11 oktober - Om fit te blijven moet je natuurlijk niet alleen je lichaam trainen, maar ook je brein! En daar hoef je geen saaie oefeningen voor te doen, daar kun je gewoon een potje voor gaan dammen. Dammen is namelijk super strategisch en je strategisch denkvermogen is iets wat je dagelijks nodig hebt. Daarom kunnen jong en oud meedoen aan deze damclinic door de heren van het Fitte Brein. Wie gaat er winnen?

Lees meer

Doe de gratis leefstijlcheck

9 oktober - Wil jij weten hoe fit je nou eigenlijk bent? Kom dan naar de gezelligste huiskamer van Groningen, doe een gratis leefstijlcheck en ontvang een gezonde snack. De gezonde huiskamer is de ideale plek om een gesprek te voeren over een gezonde levensstijl en voor inspiratie om je gezondheid stap voor stap te verbeteren.

Lees meer

Ontdek ook