Vier de voorjaarsvakantie in Groningen

Van 15 tot en met 23 februari is het voorjaarsvakantie. En Nederland zou Nederland niet zijn als we echt geen idee hebben welk weer ons te wachten staat. Daarom hebben we een aantal leuke uitjes uitgezocht. Voor bij mooi weer én bij slecht weer. ​

© Johan Bosma

Martinitoren voor kids

De Martinitoren steekt met kop en schouders boven de stad uit. Dat weidse uitzicht nodigt uit om de hoge toren te beklimmen. Ook door kinderen! Wij hebben daarom een speciale speurtocht in de toren uitgezet. Hiermee leren kinderen van alles over het hoe en waarom van de Martinitoren. Vraag er naar bij het kopen van een ticket voor de toren bij de VVV. Waarom heeft hij de bijnaam d'Olle Grieze? En hoe zwaar weegt zo'n kerkklok nou eigenlijk? Kom er samen achter en beantwoord alle vragen. Misschien heeft de torenwachter na afloop dan wel een speciale verrassing. Beetje last van hoogtevrees? Kies dan voor de kinderspeurtocht door de stad!

Lees meer

Junior boswachterscursus | Dinsdag

Activiteitencentrum Lauwersnest - Wat zie jij allemaal in de natuur voorbij komen? Altijd al eens een dag boswachter willen zijn? Vandaag mag je voor één keer de stoute wandelschoenen aantrekken. Trek een dagje op met een echte boswachter die je alles over zijn werk vertelt. Leer van alles over de natuur en de dieren die in de omgeving van Lauwersoog wonen. Wie weet vind je het wel zo leuk, dat je je droomberoep hebt gevonden! Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Deelname kost €7,50, aanmelden kan op de website van Staatsbosbeheer. Van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Lees meer

Help de zeehondenverzorger | 15 februari t/m 1 maart

Zeehondencentrum Pieterburen - Help bij het redden van een zeehond! Schuif aan bij deze interactieve voorstelling waarbij kinderen uit het publiek een echte zeehondenverzorger gaan helpen. Natuurlijk geen echte zeehond, want die kunnen bijten. Geef de zeehond een vispapje, help mee hem te wegen en leer hoe je hem medicijnen moet geven. Na afloop ontvang je een certificaat en kun je natuurlijk ook verder het Zeehondencentrum verkennen. Geschikt voor kinderen van 4-12. Dagelijks van 12.00 uur tot 12.30 uur.

Lees meer

Nachtwandeling voor kinderen | Vrijdag

Activiteitencentrum Lauwersnest – Durf je te wandelen in het donker? Niet in je eentje hoor, maar onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer. En je dappere ouders natuurlijk, als ze stoer genoeg zijn. Kijk samen naar de sterren en luister naar het geluid van de nacht. Hoe minder je ziet, hoe scherper je namelijk hoort. En als je ogen eenmaal wat gewend zijn aan het donker, is er nog best veel te zien. Ondertussen leer je van alles over de natuur, sterren en planeten. Genoeg te doen, zien en horen. Vanaf 5 jaar. Deelname kost €7,50, kinderen tot 12 jaar betalen €4. Van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Lees meer

Atelier Veranderland | Zaterdag

Museum de Oude Wolden - Het Groninger landschap is mooi, maar jij kan dat nog mooier maken! Het MOW opent haar deuren voor Veranderland. Kies een foto van ons landschap en geef er je eigen draai aan. Tekenen, schilderen, knippen: alles mag. Maak van een bestaand landschap je eigen landschap. Maak het groter, voeg kleuren toe en zet er bijvoorbeeld een extra paard of koe neer. Jouw fantasie bepaalt hoe het eruit komt te zien! Voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Deelname is gratis. Ouders, opa's en oma's betalen de reguliere entree van €5. Vanaf 13.00 uur.

Lees meer

Leren Programmeren | Zaterdag

Verschillende bibliotheken - Altijd al willen weten hoe je een game of website bouwt? Vandaag kom je erachter: je gaat het namelijk zelf doen! Ga samen met je leeftijdsgenootjes creatief aan de slag. Je leert alles over programma's maken, apps ontwikkelen en zelfs robots bouwen. Hoe heet die van jou? Deelname is gratis, aanmelden bij het Groninger Forum. Op 15 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur in Hoogkerk en van 14.00 uur tot 16.00 uur in De Wijert. Op 22 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur in Haren en van 14.00 uur tot 16.00 uur in Beijum. 

Lees meer

Verschillende activiteiten | 17, 18, 19, 22 en 23 februari

De Parrel - Vervelen in de voorjaarsvakantie is verleden tijd. Duik het water in! Zwembad De Parrel organiseert verschillende leuke activiteiten voor kinderen. Ga sneeuwvlokken duiken, rodelen van de glijbaan of swingen op dancemuziek. De laatste dag wordt afgesloten met een apenkooi. Je weet wel, net als bij gymles. Overwin jij alle hindernissen? Een kaartje kost €3,20. Tussen 14 en 16 uur.

Lees meer

De Jonge Onderzoekers | Dinsdag tot en met zaterdag

Stichting De Jonge Onderzoekers - Je kan niet vroeg genoeg beginnen als onderzoeker. Vind je techniek en alles daar omheen leuk? Wil je hier meer over leren? Op deze dag leer je de fijne kneepjes van het vak. In de werkplaats ga je bezig met elektronica, robotica en leer je alles over computers. Na vandaag mag jij je een jonge onderzoeker noemen! Wat ga jij maken? Voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname kost €6. Van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees meer

Speurneuzenspeurtocht | Dinsdag tot en met zondag

Groninger Museum - Als jonge speurder ontdek je spelenderwijs al het moois dat het Groninger Museum te bieden heeft. Met een etui vol met onder meer potloden, kleurendobbelstenen en een kijkvenster ga je heel het museum door. Kom langs plekken waar je nog nooit bent geweest en zie kunst die je nog nooit hebt gezien. Ook voor ouders is deze speurtocht een ware ontdekkingsreis! Voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Gratis entree. 

Lees meer

Junior Spoordag | Zondag

Museumspoorlijn STAR – Het ritje tussen Stadskanaal en Veendam, maar dan net even anders. Rijd dit weekend mee met een historische trein. Speciaal voor de jonge bezoeker organiseert het STAR namelijk speciale activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie. Zo kan je bijvoorbeeld oefenen op de rangeerbaan, heen en weer gaan met de pompplorie of je eigen trein van hout bouwen. Maar het leukste van allemaal is het meerijden met de machinist. Net echt. Ga je verkleed als conducteur? Deel je foto ervan op de Facebookpagina van het STAR en maak kans op een leuke prijs. Deelname aan de meeste activiteiten kan met een treinkaartje. Verschillende aanvangstijden; zie de website.

Ontdek ook