Tips voor de voorjaarsvakantie

Deze voorjaarsvakantie maken we het thuis extra gezellig. Samen met het hele gezin. Er is altijd wel wat te doen. Van knutselen tot zeehondjes kijken en pannenkoeken eten. Met deze thuistips vervelen jullie je geen moment. In Groningen vermaken we elkaar.​

Autopuzzeltocht | Dagelijks

Het Hogeland en Zuidelijk Westerkwartier - Ontdek de meest bijzondere plekjes in Het Hogeland en het Westerkwartier vanuit je auto. Tijdens een tocht van ongeveer 70 kilometer kom je langs mooie natuurgebieden en interessante bezienswaardigheden, tussendoor krijg je puzzelvragen over historische en regionale wetenswaardigheden. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden? Voor de kinderen op de achterbank zijn er extra leuke puzzelvragen én een autobingo.

Lees meer

Dieren zoeken in de natuur | Dagelijks

Natuurgebieden Staatsbosbeheer - Ga samen met je kinderen op avontuur en zoek naar bijzondere dieren. In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer zijn allemaal virtuele dierenkaarten verstopt, waar je met de gratis app ‘Perfect Earth Animals’ naar kunt zoeken. Het spel lijkt een beetje op Pokémon Go, maar dan met echte dieren in plaats van Pokémons. Zo ontdek je op een leuke manier de natuur en ben je even lekker buiten.

Lees meer

Quarantaine-doe-tips | Elke vrijdag

Online - Deze vakantie maak je van je eigen huis een museum. Leef je uit met de leuke doe-opdrachten van het Groninger Museum. Elke vrijdagmiddag is er een nieuwe uitdagende opdracht. Het is een creatieve missie om je thuis met verf, papier, textiel en andere materialen te vermaken. En het leuke is dat er prijzen te winnen zijn. Wat ga jij maken?

Lees meer

Tuinvogelbingo | Dagelijks

Je eigen tuin - Wat is leuker dan een potje bingo met je familie? Een potje tuinvogelbingo natuurlijk! Tijdens de tuinvogelbingo van Natuurmonumenten ga je vogels spotten in je eigen tuin en als je er een gezien hebt streep je hem af op je speciale bingokaart. Drie op een rij gespot? Bingo! Op een speelse manier leer je de dieren in je tuin kennen.

Lees meer

Single Brick Challenge | Dagelijks t/m 26 februari

Online - De Jonge Onderzoekers heeft een lego uitdaging voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar oud. Wat voor iets moois weet jij te maken als je maar één soort legoblokje mag gebruiken? De Jonge Onderzoekers daagt je uit in hun Sinlge Brick Challenge. Ook wanneer je zelf geen lego hebt kan je meedoen, dan mag je digitaal iets moois bouwen. Wie weet word jij wel uitgeroepen tot de Single Brick Master..

Lees meer

Minecraft Challenge | 24 februari

Online - Bieblab biedt weer een aantal leuke activiteiten voor kinderen om thuis te doen. Doe op woensdag bijvoorbeeld mee met de Minecraft Challenge wedstrijd. Bieblab heeft een leuke bouw uitdaging voor je bedacht, die je mag bouwen op hun server. Maak jij de mooiste creatie? Of kijk je liever naar wat anderen aan het maken zijn? Dat mag allemaal tijdens de livestream.

Lees meer

Experimenteren met het hele gezin | Dagelijks

Online - Het Universiteitsmuseum heeft een aantal toffe experimenten voor het hele gezin. Deze experimenten zijn gebaseerd op uitvindingen van bekende onderzoekers. Het Universiteitsmuseum verzamelt experimenten die passen bij voorwerpen en thema’s uit de collectie, zodat je ook thuis kunt genieten van het museum. De experimenten hebben verschillende thema’s en zijn opgedeeld in de leeftijdscategorieën van 6 t/m 8 jaar, 8 t/m 12 jaar en 12 t/m 14 jaar. Zo kun je deze vakantie een dagje een echte wetenschapper zijn.

Lees meer

Zeehondenwebcam | Dagelijks

Online - Baal je ervan dat je in de vakantie niet langs kan gaan bij de zeehonden van Zeehondencentrum Pieterburen? Niet getreurd. Via de website van het zeehondencentrum kan je je favoriete dieren de hele dag door bekijken via een webcam. Zo haal je de zeehonden gewoon bij je in huis.

Lees meer

Pannenkoeken drive-thru | Elke woensdag t/m zondag

Pannenkoekhuis d’Olle Smidse - Het bakken van lekkere pannenkoeken gaat natuurlijk altijd door. Daarom heeft Pannenkoekhuis d’Olle Smidse nu ook een drive-thru. Je belt ze op, bestelt je favoriete pannenkoeken en betaalt online. Wel zo makkelijk. Op het aangegeven tijdstip rijd je naar ze toe en zij zetten vervolgens de pannenkoeken achter in je auto. Wegrijden en smullen maar. Bezoek de Pannenkoeken drive-thru aan Hoofdweg 115 9681 AC Midwolda.

Lees meer

Lees een Gronings boek | Dagelijks

Thuis - Zin om te lezen? Probeer dan ook eens een Gronings boek. In de Groningen Store zijn verschillende Nijntje klassiekers te vinden in het Gronings. Ook vind je er originele Groningse kinderboeken zoals Loep en de pyroman en Moeze en de aardbeving.

Lees meer

High tea met het hele gezin | Dagelijks

Thuis - Wie maakt de mooiste cupcake? Geniet samen met het hele gezin van een heerlijke high tea van Fresh Today en laat je creativiteit de vrije loop tijdens het versieren van je cupcake. Meer zin in avontuur? Doe mee aan de super spannende stads- of natuur speurtocht met een heerlijk gevulde lunchtas. 

Lees meer

Ontdek ook