World Cleanup Day

Samen maken we de planeet een beetje schoner op zaterdag 21 september, tijdens de World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie ruimen meer dan 160 landen samen op. En met een mooi resultaat, want in 2018 hebben 18 miljoen vrijwilligers samen wel 88 miljoen kilo afval opgeruimd! Dit jaar worden er in Groningen veel acties georganiseerd voor World Cleanup Day, zodat we samen de stad en de provincie schoon kunnen houden. Kom jij een handje helpen?

World Cleanup Day Leek

In Leek maken ze een feestje van het opruimen. Samen met alle vrijwilligers ga je rond Nienoord en Leek plastic weghalen. De missie? Laten zien dat opruimen ook leuk kan zijn!

Lees meer

Expeditie Rif: Beach Clean Up en zeehonden vrijlaten

In alle vroegte vaart de Happy Seal uit voor een bijzondere expeditie! Op het Rif, een zandbank tussen Ameland en Schiermonnikoog, ligt nog steeds heel veel afval dat afkomstig is van de MSC Zoe. Met een team van maximaal 30 vrijwilligers vaar je om 7:30 vanuit de haven van Lauwersoog naar het Rif waar je behalve zult opruimen, ook zeehonden gaat vrijlaten!

Lees meer

Zoe de Ponie "Tegen zinloos plastic geweld"

Zoe de Ponie, gemaakt door Maria Kojick, is een metershoge pony gemaakt van afval. Van dit plastic speelgoedbeestje zijn er namelijk karrenvrachten aangespoed na de ramp met containerschip MSC Zoe. Je kunt Zoe de Ponie op meerdere plekken zien in Groningen in de week van de World Cleanup Day. Daarnaast organiseert ‘Groningen Schoon Dankzij Mij’ dit jaar 5 opruim acties.

Lees meer

Eemsdelta Clean Up

De Eemsdelta is een prachtig gebied dat zich perfect leent om te ontdekken en op avontuur te gaan. Maar dan het liefst natuurlijk wel in een landschap zonder afval. Snel Uitzendbureau en Groningen Seaports slaan de handen ineen en organiseren opruimacties op verschillende locaties in het noorden van Groningen.

Lees meer

World Cleanup Day Beijum

In Beijum gaan ze van World Cleanup Day een gezellige dag maken. Samen de wijk opruimen én ook nog eens bezig zijn voor een goed doel. De opgeraapte blikjes worden namelijk apart ingezameld voor Kledingbank de Zeecontainer.

Lees meer

Er zijn nog veel meer opruimacties in Groningen. Neem een kijkje op www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties voor een overzicht van alle acties.