Kinderactiviteiten in Zomerstad Groningen

Het is zomervakantie! En één ding is zeker: kinderen die deze vakantie in Groningen (ver)blijven hoeven zich niet te vervelen. Van 15 tot en met 31 juli staat de binnenstad in het teken van Zomerstad. Een veelzijdig gratis zomerprogramma op de Grote Markt, speciaal voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. We hebben alvast een paar leuke activiteiten uit het programma voor je uitgezocht. Kom je ook spelen, leren en maken?

Dag Nacht

Theater TDI: Dag Nacht (6+)

Woensdag 15 juli om 10.00 en 11.00 uur - Vandaag is de laatste dag dat de zon schijnt: vanavond gaat hij onder en komt hij nooit meer op! Dat hebben Philip en Joost tenminste van horen zeggen. In deze muziektheatervoorstelling op wielen zie je hoe dit duo de mensheid gaat redden van het eeuwige duister. 

Meer info
ReMake

ReMake: knip, plak, knutsel en edit een videoclip

Donderdag 16 juli, tijd wordt nog bekendgemaakt - Altijd al een videoclip willen maken? In de ReMake workshop ga je aan de slag als video-editor. Met stiften, stickers en verf breng je een nieuwe laag aan op uitgeprinte frames (losse beelden) van een videoclip. Clips van beroemde popsterren veranderen zo in een bonte uitbarsting van kleuren. En het leuke is: de frames worden gescand en zijn direct zichtbaar in de clip!

Meer info

Theater Pannenkoek: Treuzelkont (2+)

Vrijdag 17 juli, om 9.30 en 11.00 uur - Ella haalt al haar treuzeltruukjes uit de kast om maar niet naar bed te hoeven, maar waarom? Heeft het iets te maken met het schoolreisje de volgende dag? En trapt haar moeder er in? Het is een 30 minuten durende, avond-uurlijke en interactieve voorstelling over de alombekende bedtijdrituelen.

Meer info
© vouwstenen.nl - Egbert Pikkemaat

Egbert Pikkemaat: vouw je eigen kunstwerk

Donderdag 23 juli, tijden worden nog bekendgemaakt - Als je van vouwen en knutselen houdt, dan moet je echt eens aan de slag gaan met de vouwstenen van Egbert Pikkemaat. Hij ontwikkelde kleine en grote stroken karton waarmee je constructies kunt bouwen in oneindig veel variaties en afmetingen. Ermee knutselen is niet alleen leuk, maar stimuleert ook nog eens het ruimtelijk, technisch en creatief inzicht.

Meer info
© Duncan Wijting

Creatief doen met kunstenaar Chantal de Wolde

Vrijdag 24 juli, tijden volgen nog - Met beeldend kunstenaar Chantal de Wolde maak, bouw en timmer je aan een tof kunstwerk. Door jaren ervaring kent zij het creatieve proces en de ontwikkeling van de creativiteit als geen ander. De bijna kinderlijke speelsheid die het werk van Chantal heeft, vormt de rode draad door de workshops die ze verzorgt. Het geeft haar workshops een unieke en eigenzinnige uitstraling. Doe je mee?

Meer info

En nog heel veel meer...

Het programma van Zomerstad loopt door tot en met 31 juli. Elke woensdag, donderdag en vrijdag valt er van alles te beleven voor de kids. Bekijk het volledige programma op de website van Zomerstad Groningen. Alvast heel veel kijk- en speelplezier!

Bekijk het volledige programma

Ontdek ook