Meer Groningen

MEER, het bedrijf van Patty Brandhorst en Petra Weel, is in het voorjaar van 2019 verhuisd van Lauwersoog naar het Suikerterrein in Groningen. De aaneengeschakelde zeecontainers vormen daar een multifunctionele ruimte, waar bijvoorbeeld yogalessen gegeven worden. Maar in de con(cep)tainers kunnen diverse nieuwe initiatieven plaatsvinden. Zo zijn er de beeldschermplekken die gericht zijn op dynamisch werken, of kan er een nieuwe expositie op de agenda staan.

MEER Groningen heeft:

  • Multifunctionele ruimte voor o.a. yogalessen
  • Coffeecorner met biologische koffie en vegan-ijs
  • Yoga op het wad

"Je komt als een ander mens terug"

Er is een coffeecorner waar o.a. biologische Kalahari-koffie (gebrand op olijfschillen) en vegan Grunschnabel-ijs verkrijgbaar is. Patty en Petra vinden het belangrijk om in het oog te houden wat de impact is die zij hebben op de aarde: ‘duurzaam, onze footprint en in de toekomst graag nóg meer circulair.’ En zeker niet onbelangrijk; zij willen verbinding maken. Met de andere gevestigden op het Suikerterrein, maar ook met anderen in Stad en daarbuiten. Want met MEER wordt een hub gecreëerd van Stad naar Wad. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is ‘Yoga op het Wad’ op Engelsmanplaat.

Vanuit Lauwersoog vertrekt de tocht een aantal keren in de zomermaanden. Patty zwaait de deelnemers uit, Petra neemt ze mee. Een tocht die tot nu toe geen enkele deelnemer onberoerd heeft gelaten. Je waant je even in een totaal andere wereld. Dat begint al bij het vertrek: de afvaart met de voormalige KNRM-boot de Gebroeders Luden naar Engelsmanplaat. De tocht en de yogales brengen je in contact met jezelf en de elementen. Onderweg zie je als het meezit de zeehonden uitrusten in het zonnetje. Dan nog het yoga-uur onder leiding van Petra, midden in de vlakke leegte van het open Wad. Je komt als een ander mens terug aan de kust. Volgens Petra is het een ‘minivakantie’, een unieke en specifieke ervaring. De groep is niet groot; het kleinschalige spreekt juist zo aan. ‘Je moet dit niet groter of vaker willen, het blijft een kwetsbaar gebied,’ benadrukt Patty.

Het getij is altijd leidend bij de tochten. ‘Kom altijd op tijd! Want het water wacht niet.’

Contact

Haven 6A, Lauwersoog
T: 06 - 37 27 84 15
E: post@meergroningen.nl
www.meergroningen.nl