Thuistips

Even geen festivals, concerten of exposities. Door de Coronacrisis gaan we niet meer uit. We maken het thuis extra gezellig. En daar springen Groningers creatief op in. Ze bezorgen thuis, organiseren hulp voor mensen die het nodig hebben of regelen online vermaak. De komende weken vind je hier alle Thuistips, voor en door Groningers. Samen maken we er het beste van. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een Thuistip aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

87 resultaten

Stadsbar Het Mauritshuis afhalen en bezorgen
Mauritshuis

t/m 29 april, Groningen

Stadsbar Het Mauritshuis biedt voedzame en smaakvolle maaltijd aan voor bezorgen en afhalen.
Eten/Drinken
Bestel en doneer een maaltijd bij Foodfellas
Organic-bg-img

t/m 28 april, Groningen

Onze koks blijven liever koken en vandaar dat we terug gaan naar onze roots. Ten behoeve van het goede doel! Bestel een maaltijd voor jezelf en doneer daarmee aan de voedselbank.
Eten/Drinken
Quarantaine Doe-Tips van het Groninger Museum
Groninger Museum

t/m 28 april, Groningen

Het Groninger Museum geeft thuisblijvers iedere week een nieuwe creatieve opdracht. Deel je creatie en maak kans op toffe prijzen!
Doen
De Slingerij bij je thuis
De Slingerij

t/m 28 april, Groningen

Nu jullie niet naar ons kunnen komen, komen wij graag naar jullie. Vanaf nu kunnen jullie bij ons bestellen en komen wij, tussen 17.00 en 21.00 uur, bij jullie bezorgen!
Eten/Drinken
Toetjespost van TOET
TOET

t/m 28 april, Groningen

Toetjespost! TOET Groningen verzendt nu heerlijke taartjes en brownies naar jouw huis. Dus jezelf verwennen met een heerlijke brownie of Rocky Road? Of je familie en vrienden laten weten dat je aan ze denkt in deze moeilijke tijd? Toet regelt het voor je.
Eten/Drinken
De Kaaskop bezorgt en verstuurt
Kaaskop

t/m 28 april, Groningen

De Kaaskop blijft ook in deze tijden doen waar ze goed in zijn: lekkere producten verkopen, die zoveel mogelijk lokaal en duurzaam geproduceerd zijn. Maar ook als je hulp nodig hebt of even gezellig wil kletsen staat de Kaaskop voor jou klaar!
Eten/Drinken
Cook-Ing bezorgt bij jou thuis
Cook-Ing

t/m 28 april, Groningen

Cook-Ing komt met goed nieuws in deze minder leuke tijd. Cook-Ing heeft nu tijdelijk weer de maaltijden to go. Dagelijks koken zij verschillende gerechten en gedurende de week verandert het menu. Variërend eten dat wordt thuisbezorgd. Genieten.
Eten/Drinken
2 of 3 gangen diner thuisbezorgd door Brussels Lof
Brussels Lof

t/m 29 april, Groningen

Creatieve oplossingen in tijden van crisis! Brussels Lof bezorgd tijdelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag zodat jullie kunnen blijven genieten van een lekkere maaltijd.
Eten/Drinken
Steun het Land van Kokanje nu & geniet later
Land van Kokanje

t/m 29 april, Groningen

Koop een tegoedbon voor €50,- ter waarde van € 55,-. Hiermee steun je het Land van Kokanje nu en geniet je later!
Eten/Drinken
Restaurant Voilà bezorgt heerlijk aspergemenu
Voila

t/m 26 april, Groningen

Voilà gaat weer koken! Dit keer een heus gastronomisch drie gangen aspergemenu bereid met verse & lokale producten. Ook het voorjaar proeven? Bestel dan bij Voilà en krijg een heerlijk menu thuis bezorgd.
Eten/Drinken
Bestel een gezond bowl of juice bij Rå
Bowl Ra

t/m 29 april, Groningen

Gezond, transparant en duurzaam eten op eenvoudige en innovatieve wijze. Rå is in 2018 opgericht door twee buitenlandse studenten die van mening waren dat het aanbod van gezond voedsel in Groningen te beperkt was.
Eten/Drinken
Weekmenu aan huis bezorgd (€2,50 korting voor zorgmedewerkers)
Smaeckmakers gerecht

t/m 28 april, Groningen

De Smaekmakers willen niet stilvallen maar gewoon lekker blijven koken. Want vooral nu is goed eten belangrijk, toch? 
Eten/Drinken
MOUT survivalpakket speciaalbieren
Coronaplan MOUT

t/m 29 april, Groningen

Dus voor alle trouwe aanhangers, bierliefhebbers, thuiszitters die zich vervelen of gewoon dorst hebben… Steun MOUT en daarmee ook de brouwerijen door een survival MOUT-bierpakket met mooie extra's te bestellen!
Eten/Drinken
SPOT Groningen Thuis
SPOT

t/m 1 juni, Groningen

Balen! Het concert of de voorstelling waarop je je zo op had verheugd is afgelast. Daarom komt SPOT nu met een digitale programmering. Elke week selecteert SPOT concerten en voorstellingen voor jou die je thuis vanaf de bank gratis kunt bekijken.
Doen
La Ca Vietnamees Streetfood contactloos afhalen en bezorgen
La Ca

t/m 26 april, Groningen

Alles kan contactloos. Betalen, afhalen en zelfs bezorgen. Werk je in een cruciale groep zoals de zorg of de politie? Dan krijg je een speciale korting als je te druk bent om te koken. Mooi meegenomen.
Eten/Drinken
Wadapartja Borrelbox & DIY deals
Wadapartja

t/m 24 april, Groningen

Mist u de heerlijke borrelgerechtjes van de Wadapartja Borrelplaank? Geen zorgen! Tijdens deze corona tijden heeft Wadapartja een Borrelbox met variatie aan allemaal lekkers. Daarnaast biedt Wadapartja nu ook heerlijke doe-het-zelf deals aan.
Eten/Drinken
Proefdoos wijnen & persoonlijke uitleg
Roemer

t/m 28 april, Groningen

Tijdens deze vervelende periode biedt wijnhandel de Roemer nu een thuis wijnproeverij aan. Je kunt gemakkelijk online een proefdoos met wijnen bestellen inclusief gratis bezorging in de stad Groningen.
Eten/Drinken
Restaurant ’t Feithhuis kookt voor Voedselbank Stad Groningen
Feithhuis

t/m 28 april, Groningen

Het Feithhuis heeft de afgelopen dagen niet stilgezeten. Ze besloten gratis warme maaltijden voor de klanten van Voedselbank Stad Groningen te bereiden. Kijk hoe jij kunt helpen.
Eten/Drinken
Student voor Stad
Stad

t/m 6 april, Groningen

In Groningen zijn genoeg studenten te vinden. Deze studenten kunnen in deze tijden Stad enorm van dienst zijn. Meld je snel aan!
Doen
Muziekles Online
Dwarsfluit

t/m 28 april, Veendam

Volg online muziekles of een online balletles bij de docenten van Kunstencentrum de Klinker en Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam.
Doen
Ontdek de pronkstukken van Groningse musea
Huis met een rijke historie van Jan Menze van Diepen Stichting

t/m 2 april 2021, Groningen

Collectie Groningen neemt je mee langs de tentoonstellingen en laat je de pronkjuwelen van Groningen zien én het verhaal erachter.
Doen
Boekhandel Godert Walter bezorgt aan huis
Boekhandel

t/m 28 april, Groningen

De boekhandel van Godert Walter is vooralsnog geopend, maar met een beperking van het aantal klanten in de winkel. Ga je liever niet de stad in? Dan bezorgt Godert Walter met plezier bij jou thuis voor slechts €1,50.
Doen
E-books van de bibliotheek
Boeken

t/m 28 april, Groningen

Heb je een bibliotheekabonnement? Dan heb je gratis toegang tot duizenden e-books, zoals thrillers, romans, informatieve boeken en kinderboeken.
Doen
Quarantaine kleurplaten voor kinderen
Quarantaine kleurboek

t/m 28 april, Groningen

Een aantal studenten van Minerva besloot met elkaar een boek vol kleurplaten voor kinderen te maken. De kleurplaten zijn gratis te downloaden.
Doen