Spunyboys
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Live at LOLA: The Spunyboys [FR] + The Dolltones

Rockabilly erfgoed in LOLA!

Locatie

Adres:
Lola
LOLA 050
Pelsterdwarsstraat 11
9711 Groningen
Plan je route

De Franse band The Spunyboys is opgericht in 2006. Ze doen qua uitstraling en muziek onmiddellijk denken aan de gloriejaren van de succesvolle…

Lees verder

De Franse band The Spunyboys is opgericht in 2006. Ze doen qua uitstraling en muziek onmiddellijk denken aan de gloriejaren van de succesvolle The Stray Cats uit de jaren 80. Dit Rockabilly Trio speelt in traditionele bezetting fifties (zoals Sun) klassiekers,die op een eigen herkenbare wijze gespeeld worden van artiesten als Carl Perkins, Eddie Cochran, Johnny Burnette, Gene Vincent, Buddy Holly, etc maar daarnaast zijn ze ook beïnvloed door de muziek van teddyboy legendes en Neo Rockabilly zoals Crazy Cavan, The Stray Cats en Matchbox. Na enige jaren van optredens begon de band meer en meer eigen songs te schrijven wat resulteerde in een inmiddels uniek gevarieerd uitgebreid repertoire, welke te zien en te horen is in hun dampende wilde energieke optredens vol show en spektakel, waarbij het publiek betrokken wordt en een must is om te zien en te horen. The Spunyboys hebben inmiddels meer dan 1000 optredens gedaan in zo’n 16 landen in Europa waaronder grote festivals. Ook werd enkele malen in USA opgetreden waaronder ‘s werelds grootste festival Viva Las Vegas en de band heeft een tour in Japan gedaan. Ze maakten 2 cd’s met eigen geschreven songs te weten Sunset to Sunrise en Rockabilly Legacy. Inmiddels hebben ze weer vele nieuwe songs in hun repertoire ook voor de nieuwe uit te brengen cd en in juni 2019 is hun 1000 ste jubileum optreden uitbundig gevierd met de opname van een live dvd en cd met vele prominente gast artiesten en bands welke in 2020 gepromoot gaat worden.
Een ding is zeker de Spunyboys zijn er altijd klaar voor om het dak er af te spelen!!!

Dolltones is een enthousiaste, smerige rock & roll band uit Groningen. Verwacht vuige gitaarlicks, slappende contrabas en pedalsteelwerk van een hoog niveau, aangevuld met catchy maatschappijkritische teksten met een met southern rock overgoten saus. Dolltones deelde met veel plezier de backstage met bands als Bob Wayne, Peterpan Speedrock en tal van andere artiesten. Swingende nummers met een dosis nuchtere energie staan  garant om overal een goed feest te bouwen. Naar eigen zeggen 'niet een doorsnee band, maar wél een uitermate prima patiënten collectief'. Voor liefhebbers van Johnny Cash, Hank Williams, Stray Cats en pure wiskey is dit niet te missen.

DJ: Hyst Erica laat je swingen op de dansvloer!

Lees minder

Prijzen

  • € 9,00