
HJSO concert met Arjan vd Linde band
Uniek zondagmiddagconcert van het HJSO met Arjan van der Linde
Locatie
Al vele jaren organiseert Lionsclub Appingedam - Delfzijl een benefietconcert met als gast het Haydn Jeugd Strijk Orkest. Een prachtig klassie…
Al vele jaren organiseert Lionsclub Appingedam - Delfzijl een benefietconcert met als gast het Haydn Jeugd Strijk Orkest. Een prachtig klassiek concert wat verzorgd wordt door studenten van het Prins Claus conservatorium uit Groningen. Dit jaar is daar aan toegevoegd Arjan van der Linde met zijn band. Arjan is oorspronkelijk afkomstig uit Delfzijl, heeft conservatorium gestudeerd in Groningen en treedt momenteel vooral veel op in Duitsland. Zowel Arjan als het HJSO vinden het een eer en uitdaging om beide muziekstijlen te combineren in één concert. Natuurlijk spelen het HJSO en Vanderlinde hun eigen repertoire. Maar ze zijn de uitdaging ook aangegaan om een aantal stukken samen te spelen. Klassiek ontmoet pop. Het belooft een muzikaal erg bijzondere middag te worden. Ja, ook de dag en het tijdstip van het concert is anders dan andere jaren, namelijk verplaatst naar zondagmiddag 12 februari a.s. 14.30 uur. De locatie is in de Kruiskerk aan de Menno aan Coehoornsingel in Delfzijl. Entreebewijzen zijn in de voorverkoop voor € 15,00 verkrijgbaar bij de leden van de Lionsclub en bij GroenRijk Eemsdelta in Appingedam, Apotheek Neptunus en Attfysio in Delfzijl. Verder kunt u kaarten bestellen via appingedam.delfzijl@lions.nl Ook bij de entree zijn kaarten verkrijgbaar als het concert dan nog niet is uitverkocht. Door de kaartverkoop en diverse sponsoren kan dit concert plaatsvinden. De opbrengst van het concert komt ten goede aan drie doelen: Sport4connect, de Voedselbank Eemsdelta en het MJM kindertehuis in Ecuador. Voor informatie over dit concert kunt ook terecht op onze website www.appingedamdelfzijl.lions.nl.
Prijzen
- € 15,00
In de buurt
-
Pension Kuiper
Pension KuiperDelfzijl
Al sinds 1970 een begrip in de regio! Het pension heeft de beschikking over 12 kamers en ruimte voor 18 personen. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor auto’s motoren en fietsen.Bed and BreakfastBed and Breakfast
-
Vestinggracht
VestinggrachtDelfzijl
De gracht waar je nu langsloopt is een nog zichtbaar onderdeel van de vroegere vesting. Prins Maurits en zijn neef Graaf Willem Lodewijk hadden in 1591 de kleine schans Delfzijl veroverd. Prins Maurits liet grotere vestingwerken aanleggen. Hiervan is niet veel meer over. Alleen het stratenplan en een klein stukje vestinggracht zijn nog intact.
MonumentMonument
-
Damsterdiep
DamsterdiepDelfzijl
Het Damsterdiep verbindt Delfzijl met de stad Groningen. Het deel tot aan het dorp Ten Post is de oorspronkelijke Delf. Dit deel werd al voor het jaar 1000 gegraven en stond in die tijd in open verbinding met de zee. In de 15de eeuw werd het kanaal doorgetrokken naar Groningen; een waterverbinding van groot belang voor zowel Groningen als Delfzijl. Vanaf 1650 voer er een trekschuit tussen beide plaatsen. Ook aan het begin van de 20ste eeuw was het Damsterdiep onderdeel van een belangrijke scheepvaartroute en lag het water vol met houtvlotten (boomstammen).
ErfgoedErfgoed
-
't Hoeske van Opoe Iet
't Hoeske van Opoe IetDelfzijl
Een uniek huiskamermuseum in Havenstad Delfzijl op loopafstand van het openbaar vervoer en het centrum. Een kwart eeuw verzamelen heeft geresulteerd in een prachtige collectie uit de periode 1735 - 1940/50 ondergebracht in zeven sfeervolle themakamers.MuseumMuseum, Rustpunt
-
De Drie Delfzijlen
De Drie DelfzijlenDelfzijl
In de dijk rechts van je zie je twee monumenten voor de oorspronkelijke drie sluizen: de Scharmerzijl, de Slochterzijl en de Dorpsterzijl. Vroeger loosden drie zijlvesten (waterschappen) met dezelfde naam hun overtollige water via de Delf in de Eems. Omstreeks 1300 bouwden ze hier elk hun eigen zijl. Vanaf 1317 vormden ze samen Het Generale Zijlvest der Drie Delfzijlen. De drie sluizen moesten het overtollige regenwater afvoeren en vrachtschepen doorlaten naar het achterland. De deuren aan de zijkant van het gemaal aan je linkerhand zijn versierd met houtsnijwerk dat onder meer verwijst naar het kabbelende Damsterdiep dat wordt opgemalen naar het ruige zeewater.
MonumentMonument
-
Hotel aan de Singel
Hotel aan de SingelDelfzijl
Bij Hotel Aan De Singel ligt onze focus op het speciaal maken van elk verblijf en u naar huis laten gaan met prachtige herinneringen.Bed and BreakfastBed and Breakfast, Hotel
-
La Vie en Rose
La Vie en RoseDelfzijl
La Vie en Rose is een Theeschenkerij in Delfzijl.TheetuinTheetuin, Koffiebar
-
Zeevaartschool
ZeevaartschoolDelfzijl
Hier stond vroeger de Zeevaartschool waar het slachtoffer van de moord, Koenraad Poppinga, les gaf. De school is later verhuisd naar een nieuw gebouw aan het Abel Tasmanplein.
ArchitectuurArchitectuur
-
Kleine Waterpoort
Kleine WaterpoortDelfzijl
Naast de Grote Waterpoort heeft Delfzijl ook een Kleine Waterpoort. Deze wordt ook wel De Ruyterpoort genoemd, omdat in 1665 de vloot van de West-Indische Compagnie in Delfzijl aan land kwam dankzij Michiel de Ruyter.ErfgoedErfgoed
-
Drie Sluizen
Drie SluizenDelfzijl
Aan het eind van de Nieuweweg zie je rechts in de dijk twee herdenkingsstenen ter ere van de vroegere zijlen, oftewel sluizen: de Dorpsterzijl, de Scharmerzijl en de Slochterzijl. Aan deze sluizen ontleent Delfzijl zijn naam. Delfzijl wordt het eerst genoemd in een oorkonde van 19 juni 1303, waarin bepalingen omtrent het dijkrecht zijn vastgelegd. In 1317 wordt het waterschap ‘Generale Zijlvest Der Drie Delfzijlen’ opgericht. De drie sluizen moesten het overtollige regenwater afvoeren en vrachtschepen doorlaten naar het achterland. Tussen de beide sluismonumenten ligt het schuivenhuis van het pompgemaal. Vanaf de dijk heb je een schitterend uitzicht op de haven.
MonumentMonument
-
Binnenvaartschepen
BinnenvaartschepenDelfzijl
Vanaf de dijk kijk je uit op de Damsterhaven. Hier lagen vroeger de binnenvaartschepen. In de haven lag ook het schip van een van de verdachten van de moord op Poppinga.
ArchitectuurArchitectuur
-
Hotel/Pension Doklanden
Hotel/Pension DoklandenDelfzijl
Onze kamers hebben elke unieke eigenschappen waarbij u uitzicht heeft over het Eemskanaal, de haven en het dok of E.H. Roggenkampweg. De kamers bieden een hoge mate van comfort met de boxspring om ontspannen te genieten.HotelHotel
-
Internaatschip Abeltasman
Internaatschip AbeltasmanDelfzijl
Hier lag rechts aan het Eemskanaal Noordzijde het internaatschip Abel Tasman. Dit diende ruim 63 jaar als slaapverblijf voor de leerlingen van de Zeevaartschool. Het schip komt voor in het boek. De Abel Tasman was een uniek ‘zeilend schroefstoomschip’ en werd in 1877 gebouwd. Tegenwoordig heet het schip Bonaire en ligt het al jaren in Den Helder waar het wordt gerestaureerd.
MonumentMonument