SOUL OF AMERICA - THEE SINSEERS & THE ALTONS

Top-of-the-bill-all-american-soulmusic tijdens Election Night!

Dinsdag 5 november is ‘Election Day’ in de States en dat betekent een zenuwslopende avond, maar tegelijkertijd een heerlijk moment om je onder te dompelen in de Soul Of America tijdens onze eigen election night in De Oosterpoort.

SPOT Groningen en Yankees Streetfood hebben elkaar eens goed in de ogen gekeken en dat resulteert in een …

Dinsdag 5 november is ‘Election Day’ in de States en dat betekent een zenuwslopende avond, maar tegelijkertijd een heerlijk moment om je onder te dompelen in de Soul Of America tijdens onze eigen election night in De Oosterpoort.

SPOT Groningen en Yankees Streetfood hebben elkaar eens goed in de ogen gekeken en dat resulteert in een avond met optredens van ‘Daptone & Colemine’s finest’; Thee Sinseers & The Altons en The Sugarman 3 meets Scone Cash Players. Zie het als een half time show van de verkiezingen, maar dan zonder alle poespas, want muzikale kwaliteit staat voorop. En omdat kwaliteit ook het motto is van het gloednieuwe Yankees Streetfood in Groningen laten we het voeden van de innerlijke soul vanavond aan hen over. Alle ruimte dus om kennis te maken met Yankees, top-of-the-bill-all-american-soulmusic en dat traditionele gevoel van ‘The Tuesday next after the first Monday in November’!

YANKEES STREETFOOD
Wat is een ‘Election Day’ zonder de smaken van het land zelf? Yankees Streetfood brengt de echte smaak van Amerika naar Groningen met hun verse en authentieke American streetfood. Van klassieke hot dogs, churros, mac & cheese tot corn dogs. Elke hap is een reis door de straten van Amerika. Proef DE ‘Soul of America’, terwijl je geniet van top of the bill SoulMusic!

THEE SINSEERS & THE ALTONS
Thee Sinseers
, onder leiding van multi-instrumentalist Joey Quinones, staat bekend om hun meeslepende live-optredens en hun indrukwekkende album “Sinseerly Yours”. Hun uitvoering van “Seems Like” ging viraal met meer dan een miljoen views, en de band excelleert in chicano soul met weelderige arrangementen en puntig spel. De groep heeft de afgelopen vijf jaar hard gewerkt aan hun geluid van R&B en soul, waarbij ze een unieke, moderne interpretatie van dit tijdloze genre hebben gecreëerd.

Uit dezelfde talentvolle groep is ook The Altons ontstaan, een band die retro-indie-soul en soulrock met Latin-invloeden combineert en al jaren het lokale publiek betovert. De leden van beide bands zorgen voor een avond vol moderne, eigentijdse soul, waarbij The Altons’ intense grooves en soulvolle leads een energieke show garanderen. Beide bands brengen een rijke muzikale ervaring die de geschiedenis van soulmuziek eer aandoet.

THE SUGARMAN 3 meets SCONE CASH PLAYERS
The Sugarman 3 biedt een kleine ruimte-tijdreis die cool en funky is. Dit kwartet, opgericht in 1996 in New York door saxofonist Neal Sugarman (oprichter van het beroemde label Daptone Records en de Dap-Kings), besloot de soul uit het gouden tijdperk nieuw leven in te blazen, die van de jaren 60, van James Brown, Aretha Franklin of Wilson Pickett, en de jazz van de legendarische Blue Note-producties. Met vier albums waarvan het motto “guaranteed heavy heavy funk” de toon aangeeft, zijn deze Amerikanen erin geslaagd de geest, de smaak en het vakmanschap van een periode waarvan we dachten dat die voorbij was, terug te vinden, in de tijd van originele composities of covers die rechtstreeks uit de soundtracks van films uit de jaren 60 lijken te komen. “Let’s dance!”.

Scone Cash Players, een groep uit Miami, wordt geleid door de legende van het Hammond-orgel, Adam Scone, bekend om zijn soul-jazzeries met de Sugarman 3 en al lange tijd muzikant bij Daptone. Met zijn orgel als hoofdvocalist bieden Scone en zijn kosmische koor een funky en psychedelische ervaring die je meeneemt op een reis naar de grenzen van het soul-jazz universum. Hun nieuwe album, het door Brazilië beïnvloede Brooklyn to Brooklin (Daptone Records), lijkt op geen enkel ander orgelalbum dat ooit is opgenomen. Zowel funky als tropisch, geeft dit album je het gevoel de hele dag op het strand te liggen en de hele nacht te dansen!

Wanneer

  • Dinsdag 5 november 2024 om 20.30 uur

Prijzen

  • € 22,00

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief