Expositie Wat ik vandaag maak, kan ik morgen niet meer

Kunstenares Anneke Hoes uit Zuidhorn exposeert in het Stadskantoor in Appingedam. De kunstwerken laten vooral Groningse landschappen zien, maar er is ook een serie over de hangende keukens van Appingedam te bewonderen.

Locatie

Stadskantoor
Wilhelminaweg 14
9901 cm Appingedam
Plan je route

Bij vele kunstenaars zie je dat ze al van kinds af aan bezig zijn met kunst maken en voor Anneke Hoes uit Zuidhorn is dat niet anders. De kunstenaar is in Groningen geboren en was in de basisschoolleeftijd al veel aan het tekenen. Daarnaast had ze een voorliefde voor de natuur en dat zie je nu nog altijd terug in haar kunstwerken. “Ik was echt gek op de natuur”, vertelt Anneke. “Ik woonde vroeger in een soort tuinwijk en vond het heerlijk om daar te lopen. Ik genoot ontzettend van de prachtige bloemen en al het groen”.  

Voor deze wisselexpositie koos Anneke Hoes werken die ze maakte met verschillende technieken, zoals acryl, olieverf, houtskool en mycelium.

De expositie is gratis te bezoeken.

Wanneer

  • Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag t/m 28 september 2023 08.30 - 16.30 uur
  • Elke vrijdag t/m 28 september 2023 08.30 - 12.00 uur
  • LET OP: Het stadkantoor heeft in de zomervakantie aangepaste openingstijden. Kijk op de website voor de exacte tijden: https://www.eemsdelta.nl/contact

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief