Boekje
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Fietsroute Verhalen over Veen en Verdediging

Even een frisse neus halen in het rustige Westerwolde? Het fietsrouteboekje ‘Verhalen over Veen en Verdediging’ van Sanne Meijer Onderweg neemt je mee op ontdekkingstocht door dit eeuwenoude grensland.

Locatie

Adres:
Grote Markt 1
9712 HN Groningen
Plan je route

De fietsroute verbindt zestien plekken die verhalen vertellen over het verrassende verleden van het Gronings-Duitse grensgebied. Daarnaast bevat de route nog twee ‘extraatjes’: bijzondere plekken waarvoor je even op avontuur moet. Hoewel de route ook langs enkele toeristische toppers voert, staan de minder bekende bezienswaardigheden centraal. Deze plekken zijn de stille getuigen van de rijke historie van grenzen, moeras en verdedigingswerken in Westerwolde en het Emsland. De route is 55 kilometer lang, maar eventueel ook in twee kortere etappes te fietsen. Aan Nederlandse zijde van de grens volgt de route gedeeltelijk het fietsknooppuntennetwerk.

Het fietsrouteboekje bestaat uit maar liefst 40 pagina’s met kleurrijke foto’s, interessante verhalen en natuurlijk een routebeschrijving. Het gedrukte fietsrouteboekje kost €4.95 excl. verzendkosten en de digitale versie kost €3.95.