Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

The Queers + The Heck

Locatie

Adres:
Vera
Oosterstraat 44
9711 NV Groningen
Plan je route

Het is een mooi verhaal, dat van The Queers. Daar waar menig punkrock band het bijltje er al lang bij heeft neer gegooid, brengt deze band uit New Hampshire nog steeds platen uit.

The Queers onder leiding van zanger/ gitarist Joe King timmert al sinds 1981 aan de weg en heeft een discogra…

Het is een mooi verhaal, dat van The Queers. Daar waar menig punkrock band het bijltje er al lang bij heeft neer gegooid, brengt deze band uit New Hampshire nog steeds platen uit.

The Queers onder leiding van zanger/ gitarist Joe King timmert al sinds 1981 aan de weg en heeft een discografie waar geen eind aan lijkt te komen. Het meeste materiaal kwam uit op het destijds befaamde Lookout! Records, dat ook bands als Green Day, The Groovie Ghoulies, Rancid en Screeching Weasel huisvestte. The Queers debuteren in 1982 met hun EP 'Love Me', maar het duurt nog tot 1990 voordat hun eerste full length 'Grow Up' uitkomt. Een poppy punkplaat die bol staat van heerlijke catchy liedjes met de snelheid van The Ramones, aangezet met springerige gitaarloopjes en een lekkere snotterige garage attitude gespeeld met jeugdig enthousiasme en een hondse speelsheid. Opvolger 'Love Songs For The Retarded', (1993) geproduceerd door Ben Weasel, jast er in zesendertig minuten zestien songs doorheen. Een dijk van een plaat waarop Joe King net zo makkelijk ageert tegen fascisme ('you're tripping') als blij is dat zijn meisje eindelijk volwassen is ('Ursula finally has tits').

The Queers zijn niet voor een gat te vangen en misschien is dat de reden dat de band na oneindig veel verschillende bezetting wisselingen nog steeds bestaat. Het verveelt namelijk nooit. De band tuimelt over  midtempo ballads, agressieve pesterige songs, garagepunk hits, liefdesliedjes en vrolijke punkpoppers, altijd gespeeld met een felle intensiteit, kwajongens gedrag en bovenal met een vette knipoog.

The Queers blijven bekoren. Of misschien zijn ze gewoon "Too Dumb Too Quit!".

Prijzen

  • Regulier€ 11,00

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief