Varen op het wad

Varen en Sleepnetvissen op de Waddenzee

We varen af vanuit de buitenhaven van Lauwersoog. Een kwartiertje buiten de haven gaat ons sleepnet overboord en beginnen we met vissen. De vangst komt in een leefbak. Onze deskundige gids, een voormalig (garnalen)visser vertelt u er van alles over.

Neem alvast een kijkje

We varen af vanuit de buitenhaven van Lauwersoog. Een kwartiertje buiten de haven gaat ons sleepnet overboord en beginnen we met vissen. Na ongeveer een kwartier halen we het net op. De vangst komt in een leefbak. Onze deskundige gids, een voormalig (garnalen)visser vertelt u er van alles over. Daarna gaat de vangst weer levend overboord.

Onderwijl varen we door naar de zandbank waar meestal zeehonden liggen te rusten. Op gepaste afstand en in stilte laten we ons schip langzaam langs drijven om deze Waddenzeebewoners eens goed t e bekijken. Misschien komt er nog wel één bij ons (vissers)-schip om te schooien voor een scharretje of een scholletje, die we net zelf gevangen hebben. Met de vloedstroom varen en vissen we terug naar Lauwersoog.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 30 september 2024

Prijzen

  • van € 20,00 tot € 25,00 Kosten voor deze heel erg leuke en leerzame tocht: €20,00 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Volwassenen: €25,00 koffie, thee, fris en een plakje cake inbegrepen.
  • Betaalmogelijkheden: Contant, Creditcard, Online

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief