Experiment Universiteits Museum
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Experimenteren @ Home

Op de website van het Universiteitsmuseum vind je een aantal toffe experimenten voor het hele gezin! De experimenten zijn gebaseerd op uitvindingen van bekende onderzoekers verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Locatie

Adres:
Universiteitsmuseum
Oude Kijk in 't Jatstraat 7 a
9712 EA Groningen
Plan je route

Proefjes om thuis te doen! Het Universiteitsmuseum verzamelt experimenten die passen bij voorwerpen en thema's uit onze collectie, zodat je thuis ook kunt genieten van het museum. De experimenten bij ieder thema zijn opgedeeld in drie leeftijdscategorieën: 6 t/m 8 jaar, 8 t/m 12 jaar en 12 t/m 14 jaar. Ieder experiment bestaat uit een werkblad (geel) en een antwoordblad (groen).

Veel van de proefjes zijn gebaseerd op écht onderzoek van wetenschappers die ooit verbonden waren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals de familie Bernoulli. De Zwitserse wiskundige Johann Bernoulli (1667-1748) was aan het einde van de zeventiende eeuw hoogleraar wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook zoon Daniel Bernoulli werd net als zijn vader een bekend wiskundige. Check wat zij allemaal onderzochten én ga thuis ook lekker aan de slag!