Sint Martinus
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Sint Martinusdagen

De jaarlijkse viering van Sint Martinus in de stad Groningen krijgt een steeds bredere uitstraling. Tijdens de Sint Martinusdagen vindt er een nieuwe editie van Sint Martinus‘ Pronkjewailn plaats, waarin met name ‘De stem van kinderen’ wordt gehoord.

Locatie

Adres:
Martinikerk Groningen
Martinikerkhof 3
9712 JG Groningen
Plan je route

Er vindt in de binnenstad opnieuw een lampionnenoptocht plaats. Er worden ganzenmaaltijden geserveerd, het Sint Martinusconcert gaat voort op de ingeslagen weg en er is een Sint Martinusvesper. Er worden voederbieten uitgedeeld, waar kinderen lampionnen van kunnen maken. De deelnemers aan de Pronkjewailtocht lopen massaal naar de Martinikerk.

Sint Martinus is naast het kinderfeest vooral een Dag van het Delen en van Barmhartigheid. ‘Delen is het nieuwe hebben’ blijft het actuele thema. De Sint Martinusdagen worden voorbereid door het Sint Martinusberaad, waarin de Stichting Martinikerk, de Vereniging Vrienden Martinikerk, de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, de Stichting Sint Martinus’ Pronkjewailn en de theatergroep Het Houten Huis zitting hebben. De meeste activiteiten vinden plaats vanuit en in de Martinikerk.

Er wordt van alles georganiseerd: een lampionnenoptocht, een concert, een ganzenmaaltijd, etc. Voor meer informatie zie de website.