Lezing Silvia B. over publieke kunst in Stad
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lezing Silvia B. over publieke kunst in Stad

Onze stad bezit een rijke collectie kunstwerken in de publieke ruimte, ben jij ook nieuwsgierig naar het hoe en waarom van deze kunstwerken? Dan is deze lezing iets voor jou!

Op 16 mei geeft Silvia B. een lezing in de serie Kunst in Stad, een serie over kunstwerken in de publieke ruimte van Groningen. Kunstliefhe…
Lees verder
Op 16 mei geeft Silvia B. een lezing in de serie Kunst in Stad, een serie over kunstwerken in de publieke ruimte van Groningen. Kunstliefhebbers kozen dit werk in 2018 als hun favoriet tijdens de door het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK) georganiseerde Kunst-op-Straatprijs. Schoonheid en twijfel lopen als een rode draad door het oeuvre van Silvia B. Silvia B's beelden van mensen, dieren en allerlei tussenvormen zien er heel aantrekkelijk uit. Bij nadere beschouwing zien we naast schoonheid echter ook de imperfectie, vervreemding en een verontrustende kant in haar werk. Een wonderlijk universum waar niets is wat het lijkt, ze werkt met een breed scala aan materialen van opgezette dieren, kunststoffen en textiele materialen. Ons zorgvuldig gecreëerde beeld van de wereld komt op losse schroeven te staan en de twijfel slaat toe. In haar werk gaat Silvia B. steeds op zoek naar dit grijze gebied waarin niets is wat het lijkt, want zoals ze zelf zegt: "Zodra je twijfelt aan iets, begint het echte denken."  Silvia B. Silvia B. (1957, Utrecht) studeerde in 1986 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tentoonstellingen van haar werk waren onder te zien in het GEM (Den Haag), het CBK (Groningen), Museum Beelden aan Zee (Den Haag) en het Centraal Museum (Utrecht). Op dit moment neemt zij net als de eerdere spreekster, Anne Wenzel, deel aan de tentoonstelling 'The Naked Truth' in Rijksmuseum Twente, nog te zien tot 16 juni 2019.
Lees minder

Prijzen

  • van € 5,00 tot € 7,50