.
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Portretten van echte Groningers

Wie nog even wil nagenieten van de viering van 100 jaar Groninger Kunstkring De Ploeg mag ook deze tentoonstelling niet aan zich voorbij laten gaan. 50 zorgvuldig verzamelde schilderijen van leden van de Groninger Kunstkring De Ploeg.

Locatie

Adres:
Oude Kerkstraat 1
9901 JB Appingedam
Plan je route

Het gaat vooral om portretten van echte Groningers zoals de titel al aangeeft. Ze zijn afkomstig uit de collectie van de Stichting Behoud Beel…

Lees verder

Het gaat vooral om portretten van echte Groningers zoals de titel al aangeeft. Ze zijn afkomstig uit de collectie van de Stichting Behoud Beelden Kunst Groningen. Het is al weer de derde Ploeg-tentoonstelling op rij die Herma Grimmius, conservatrice van de Zilverkamer, heeft weten samen te stellen voor haar expositieruimte. En bijna alle bekende namen komen weer voorbij: Hendrik de Vries, Jan ten Have, F.H.Bach, Hil van Calcar, George Martens, Wobbe Alkema, Jan Altink en Karel Arkema. Maar ook minder bekende en wat meer recente leden van De Groninger Kunstkring Ploeg zijn in de expositie vertegenwoordigd. Tussen de portretten hangen met zorg uitgekozen landschappen en stadsgezichten. Een gevarieerd geheel, uitgevoerd in diverse technieken: zeefdruk, litho, houtskool, potlood, olieverf en krijt. Op tafels en in vitrines zijn ook drie dimensionale kunstwerken van ploeg-leden te bewonderen Lees actuele informatie op facebook. Openingsuren: Dinsdags tot en met vrijdags van 11 tot 17 uur. Zaterdags van 11 tot 16 uur. Entree: euro; 5,-- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis SBBKG De SBBKG de Stichting Behoud Beelden Kunst Groningen – bestaat sinds 1990 en beijvert zich zoveel mogelijk kunst te verzamelen en te exposeren die gerelateerd is aan Groningen. De stichting beschikt inmiddels over een schier eindeloze lijst met enkele honderden werken van Groninger kunst. De lijst, op het internet te vinden, geeft een volledig overzicht van het werk, de maker, het onderwerp en de verblijfplaats, inclusief een afbeelding. Deze wijze van documentatie maakt het voor musea als de Zilverkamer bijzonder gemakkelijk een evenwich-tige keuze te maken voor een expositie. De SBBKG doet zijn werk geheel met vrijwilligers en financiert de activiteiten met donaties en legaten. Voor speciale projecten als restauraties en boekuitgaven worden fondsen aangeschreven. In de UMCG zijn regelmatig wisselexposities van de SBBKG te bewonderen.

Lees minder