Expositie winnares fotowedstrijd Schierste Ploatje

Expositie Schierste Ploatje opent op 30 juli de deuren voor publiek in Hoogheem Erfgoed & Logies in Nieuwolda. Er zijn 14 foto’s van winnares Carmen Rademaker uit Finsterwolde te zien.

In 2021 won Carmen Rademaker uit Finsterwolde overtuigend de eerste editie van de fotowedstrijd Schierste Ploatje Oldambt. Nu zijn haar prachtige foto’s te bewonderen vanaf 30 juli tot en met 31 maart op een drietal locaties. Start van de expositie is bij Hoogheem Erfgoed & Logies in Nieuwolda, waar tegelijkertijd het eerste deel van het Museum Oldambtster landbouw en landschap opent.

Museum
De grote schuur van de boerderij staat vol met prachtige oude en oude Oldambtster landbouwmaterialen, gereedschappen en bijzondere snuisterijen. Het museum is nog in ontwikkeling, maar de grote landbouwcollectie is al wel te zien. 

Tour
In oktober vertrekt de expositie naar de bibliotheek in Finsterwolde, waar het tot het einde van het jaar te bezoeken is. Van januari tot en met maart 2023 doet de expositie haar laatste locatie aan, namelijk De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans.

Wanneer

  • Elke zaterdag en zondag t/m 1 oktober 2022 11.00 - 16.00 uur

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief