Grasnapolsky
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Grasnapolsky

Een winters festival met een zomerse sfeer? Grasnapolsky combineert het gevoel van blootsvoets in het gras met de warmte van een haardvuur. In een voormalige strokartonfabriek midden in de natuur ontdek je van alles.

Neem alvast een kijkje

Locatie

Adres:
Fabriek de Toekomst
Scheemdermeesterweg 37
9679 TP Scheemda
Plan je route

De Toekomst

Het driedaagse ontdekfestival Grasnapolsky verhuisde in 2019 van de Veluwe naar de Groningse graanrepubliek. Met zijn 45 meter hoge schoorsteen is voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda een iconisch herkenningspunt in het weidse landschap. Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in de regio. Een unieke locatie voor een winterfestival.

Ontdekfestival

Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht en ontwikkelde zich in de jaren erna tot een bijzonder ontdekfestival. Het festival biedt zowel indie als elektronische muziek en probeert daarbij een fijne balans te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. De fabriek en de omgeving lopen als een rode draad door het festival, zowel in het muziekprogramma als in het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.