SUGGESTIEVE CONSTRUCTIES - Klaas Koops
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

SUGGESTIEVE CONSTRUCTIES - Klaas Koops

Locatie

Adres:
GalerieH200
Bloemsingel 200
9712KZ Groningen
Plan je route

Klaas Koops schrijft, schildert en dicht. Zijn schilderwerk heeft een vorm van realisme met een vervreemdende tic, schatplichtig aan de Pittura Metafysica. De realiteit op zijn schilderijen is vaak gerelateerd aan bestaande kunstwerken. En zijn dichtwerk probeert een duiding aan die schilderijen te geven.

Op deze expositie komen die drie elementen samen: de schilderijen, de erbij behorende poëzie en de kunsthistorische bronnen waarnaar de schilderijen verwijzen. In een uitgave uit 2019 zijn ze weliswaar ook gebundeld verkrijgbaar, maar de realiteit van deze expositie biedt toch een sterkere ervaring.

Na een carrière als onder meer organisatiepsycholoog, wetenschappelijk onderzoeker, secretaris van een hogeschool, raadslid, lector en voorzitter van een college van bestuur ging Klaas Koops aan de Klassieke Academie in Groningen schilderkunst studeren. Die studie werd afgerond en nu is hij voorzitter van de QuasiRealisten, lid van het Drents Schilder Genootschap en bestuurssecretaris van Pictura-Groningen.

 

 

Prijzen

  • Gratis