sderidder-web_4079225532.jpg

Expositie Sonja de Ridder

Deze expositie toont Sonja's zoektocht naar de grenzen van fotografie in de serie PaintedPhotography en de collage serie MyKingdom.

Locatie

Adres:
fotogalerie Lichtzone
oude kijk in 't jat straat 36
9712 EK Groningen
Plan je route

Sonja de Ridder onderzoekt graag de randen van de fotografie. Op deze expositie toont Sonja haar twee belangrijkste series: Painted Photography en MyKingdom. Twee verschillende uitingen van haar kijk op fotografie.

De serie Painted Photography is haar recente zoektocht naar de grenzen van twee disciplines: schilderkunst en fotografie. Het handschrift van het penseel versus de anonimiteit van digitale fotografie, de traagheid van olieverf versus de snelheid van de camera. Met het beschilderen van een glaswand met olieverf tijdens het poseren van een model achter dat glas slaat Sonja een brug tussen fotografie en schilderkunst.

MyKingdom is een verhalende serie, waarbij middels stadscollages maatschappelijke thematieken in beeld gebracht worden. In iedere stad is de geschiedenis leesbaar. Monumenten worden gekoesterd of worden van hun voetstuk gehaald. Een stad is een weerslag van de geschiedenis door de ogen van maatschappelijke trends.

Wanneer

  • dagelijks t/m 3 oktober 202112.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis