Wie wat bewaart

Wie wat bewaart (en waarom)

Openluchtmuseum Het Hoogeland heeft een grote collectie van zo’n 23.000 objecten. Omdat niet alles getoond kan worden, staan er vele voorwerpen in depots. Met deze tentoonstelling gunt het museum de bezoekers een kijkje achter de schermen.

Er is een dwarsdoorsnede van het depot te zien: meubels, huisraad, kookgerei, portretten, gereedschap, textiel en nog veel meer.

Het openluchtmuseum geeft met de expositie zijn bezoekers een idee van de werkzaamheden en afwegingen rondom de collectie. Hoe en waarom bewaren we voorwerpen? Wat is de waarde en betekenis van objecten? En wie kent die waarde toe? Welke spullen moet je wel bewaren en welke niet?

Het museum daagt de bezoeker ook uit om mee te denken. Kies een voorwerp uit het depot en waan je de museummedewerker. Wat zou je er zelf mee doen als het je bezit was? Gewoon gebruiken, een mooi plekje geven, veilig opbergen, op zolder of Marktplaats zetten of toch maar weggooien?

Het museum is te bezoeken op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de toegangsprijzen op de website. 

Wanneer

  • elke zaterdag en zondag t/m 17 mei 2020