deposition
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Michele Rizzo / GRIP - DEPOSITION

Vanuit trance-achtige minimale bewegingen, toont Rizzo een dans tussen het ontwijken, grijpen en dirigeren van de eigen blik en die van de toeschouwer.

Neem alvast een kijkje

Locatie

Adres:
Grand Theatre
Grote Markt 35
9711 LV Groningen
Plan je route

DEPOSITION, een term uit de fysica, verwijst naar het proces waarin het vluchtige een vaste materie wordt. Voor zijn nieuwe solo put artiest en uitvoer…

Lees verder

DEPOSITION, een term uit de fysica, verwijst naar het proces waarin het vluchtige een vaste materie wordt. Voor zijn nieuwe solo put artiest en uitvoerder Michele Rizzo inspiratie uit deze specifieke manier van transformeren om het publiek een blik op een mogelijke omgekeerde transcendentie voor te schotelen. Van het virtuele naar het diepmenselijke en terug. Het werk versnelt het uitkristalliseren, waarbij verschillende componenten van de performance de ene maal gelijkgesteld worden en iets later loodrecht tegenover elkaar staan. Rizzo creëert een omgeving waarin het materiële en het voorbijgaande samen kunnen bestaan. De gastheer, bewoner en bewaker van deze ruimte en ervaring is de blik: het immateriële verlengstuk van het lichaam. De blik die vanuit de krochten van onze verbeelding wordt geprojecteerd op het universum, en verre en andere werelden belicht. Startend vanuit trance-achtige minimale bewegingen, toont Michele een dans tussen het ontwijken, grijpen en dirigeren van de eigen blik en die van de toeschouwer.

DEPOSITION is het derde luik van een trilogie, die startte met de werken HIGHER en SPACEWALK. Net zoals in het eerste en tweede hoofdstuk, spelen beeld en geluid een belangrijke rol in deze voorstelling. Licht- en decorontwerp komt tot stand in samenwerking met Lukas Heistinger. Billy Bultheel voegt hier een nieuwe en intrigerende muzikale compositie aan toe.

Michele Rizzo (1984, Italië) studeerde in 2011 af aan de School for New Dance Development in Amsterdam (SNDO). Daar is hij momenteel gastdocent choreografie en bewegingsonderzoek. In 2015 studeerde hij af aan het Sandberg Instituut Amsterdam in het Dirty Art Department Master-programma voor beeldende kunsten.
Zijn onderzoek speelt zich af op de kruising tussen performance en beeldende kunst. Hij creëert performances met een grote visuele impact die elementen van beeldhouwkunst, dans en theater laten samensmelten.

GRIP is een choreografisch platform onder leiding van choreograaf en danser Jan Martens en zakelijk leider Klaartje Oerlemans.
GRIP produceert en ondersteunt in de eerste plaats het werk van Jan Martens, die binnen het podiumveld op korte tijd een intens, internationaal en niet geijkt parcours heeft afgelegd.
Daarnaast begeleidt GRIP ook drie choreografen bij het vormgeven van hun artistiek parcours: Bára Sigfúsdóttir, Steven Michel en Michele Rizzo.

Lees minder

Prijzen

  • van € 11,00 tot € 16,00