Reddingboot de Gebroeders Luden
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Vaartochten met reddingboot de Gebroeders Luden

Tijdens de tentoonstelling ‘Dood en de Zee – cultuur, rituelen en gebruiken’ kunnen geïnteresseerden meevaren op een echte reddingboot: op 14 februari van Lauwersoog over het Reitdiep naar Groningen en op 17 februari van Groningen naar Lauwersoog.

Neem alvast een kijkje

De maand februari staat het Noordelijk Scheepvaartmuseum in het teken van rampen en reddingen. In de laatste maand van de tentoonstelling ‘Dood en de Zee – cultuur, rituelen en gebruiken’ is er van alles te beleven! Geïnteresseerden kunnen op 14 en 17 februari meevaren op een echte reddingboot, op vrijdag 14 februari vaart de reddingboot de Gebroeders Luden van Lauwersoog over het Reitdiep naar Groningen. Op maandag 17 februari vaart de boot van Groningen naar Lauwersoog. Deze 21 meter lange reddingboot uit Lauwersoog is gebouwd in 1965, heeft bijna 1.000 mensenlevens gered en is met zijn 40 dienstjaren nu met pensioen. De tocht kost inclusief koffie, thee en lunch aan boord € 55 per persoon en duurt ongeveer 5 uur. Deelnemers gaan op eigen gelegenheid terug naar hun opstapplaats. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met info@gebroeders-luden.nl of  06 30…

Lees verder

De maand februari staat het Noordelijk Scheepvaartmuseum in het teken van rampen en reddingen. In de laatste maand van de tentoonstelling ‘Dood en de Zee – cultuur, rituelen en gebruiken’ is er van alles te beleven! Geïnteresseerden kunnen op 14 en 17 februari meevaren op een echte reddingboot, op vrijdag 14 februari vaart de reddingboot de Gebroeders Luden van Lauwersoog over het Reitdiep naar Groningen. Op maandag 17 februari vaart de boot van Groningen naar Lauwersoog. Deze 21 meter lange reddingboot uit Lauwersoog is gebouwd in 1965, heeft bijna 1.000 mensenlevens gered en is met zijn 40 dienstjaren nu met pensioen. De tocht kost inclusief koffie, thee en lunch aan boord € 55 per persoon en duurt ongeveer 5 uur. Deelnemers gaan op eigen gelegenheid terug naar hun opstapplaats. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met info@gebroeders-luden.nl of  06 30452031. Het kan koud zijn aan boord, dus neem warme kleding mee! Het weekend van 15 en 16 februari zijn er aan boord van de Gebroeders Luden en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum rondleidingen en kinderactiviteiten.

Lees minder

Kenmerken

Doelgroep

  • KinderenJa
  • GezinnenJa
  • JongerenJa
  • ScholierenJa
  • StudentenJa
  • VolwassenenJa
  • SeniorenJa
  • GayJa
  • LesbischJa