Vrijdag

Mijn Luna: theater van VRIJDAG thuisbezorgd

Vanaf 24 april kan er een bijzondere theatervoorstelling bij je thuisbezorgd worden. Er is door de jongeren van de Theater Plusroute van VRIJDAG hard gewerkt aan ‘Mijn Luna’, een audiovoorstelling over bezit die je op je eigen moment kunt beluisteren.

Locatie

Adres:
Walstraat 34
9711 VS Groningen
Plan je route

De acteurs spelen via de verbeelding en 3D-geluidstechnieken het stuk dicht op de huid, alsof ze in jouw woonkamer rondlopen. Wat is eigendom …

Lees verder

De acteurs spelen via de verbeelding en 3D-geluidstechnieken het stuk dicht op de huid, alsof ze in jouw woonkamer rondlopen. Wat is eigendom eigenlijk? En wanneer is iets van jou? Zes jonge spelers van 12 en 13 jaar nemen de luisteraar in ‘Mijn Luna’ mee in de wereld van eigenaarschap. Regisseur Zen Roorda vertelt: ‘De jongeren reizen naar de maan om deze te claimen en bezorgen een prachtig persoonlijk object te midden van een drummende meteorenregen. Ze pogen om geen bezitters, maar om juist gebruikers te worden. In plaats van lampen te kopen huren zij licht, in plaats van een koelkast te hebben huren zij hun koeling en als het meezit huren ze ook direct de toekomst van hun generatie.’ Dit is van mij ‘Mijn Luna’ is een meertalige muzikale voorstelling van 35 minuten die je thuis kunt beluisteren en waarbij je de nieuwe eigenaar wordt van een uniek kunstobject. Roorda: ‘Bezit is een absurd begrip. De Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau zei het al prachtig: “De eerste man die een stuk land omheinde en zei “dit is van mij”…. van hoeveel ellende en ongeluk had de mensheid bespaard kunnen blijven als iemand toen was opgestaan en had gezegd: “Pas op en luister niet naar deze bedrieger; je dagen zijn geteld als je vergeet dat alle vruchten der aarde van ons allen zijn en de aarde van niemand.”

Lees minder

Wanneer

  • dagelijks t/m 30 juni 2021

Prijzen

  • € 7,25 Verzendkosten