mark foggo

Live at LOLA: Mark Foggo + Knight Susan

Mark Foggo, een van de grootste spelers in de ska-scene, is vooral bekend om zijn manische uitvoeringen, gekke persoonlijkheid, uitstekende ska-songs ongelooflijke high energy ska-shows.

Locatie

Adres:
Lola
LOLA 050
Pelsterdwarsstraat 11
9711 Groningen
Plan je route

Mark Foggo is wereldwijd bekend als een dynamische zanger en podiumartiest. Hij is een van de grootste spelers in de ska-scene sinds de jaren …

Lees verder

Mark Foggo is wereldwijd bekend als een dynamische zanger en podiumartiest. Hij is een van de grootste spelers in de ska-scene sinds de jaren 1980, vooral bekend om zijn manische uitvoeringen, gekke persoonlijkheid, uitstekende ska-songs en ongelooflijke high energy ska-shows. Hij is beschreven als een kruising tussen Mr Bean en Iggy Pop voor zijn gekke toneeluitvoeringen en ook als een "Missionary of Ska" voor zijn nooit eindigende zoektocht om ska muziek over de hele wereld te spelen en te promoten. Mark Foggo komt uit Liverpool, Engeland, waar hij op veertienjarige leeftijd zijn muzikale carrière begon als gitarist. Sindsdien woont hij in Nederland, België, Engeland en Thailand. Zijn reizen hebben hem onlangs in Mexico en Columbia zien rondreizen en het woord ska verspreiden. Op 16-jarige leeftijd verliet Mark Liverpool en verhuisde naar Londen om zijn roem en fortuin als gitarist te zoeken, maar vond al snel meer kansen als zanger / frontman. Na een aantal jaren punkmuziek te hebben gespeeld in het gerenommeerde Londense pub circuit, verhuisde hij in 1979 naar Nederland. Kort daarna werd de band "Mark Foggo and the Secret Meeting" gevormd en ze hadden onmiddellijk succes met de single "New Shoes". Dit werd gevolgd door een contract met Polydor Records en hun eerste album "Speeding My Life Away". Meer albums volgden, de bekendste was "Ska Pig", dat enorm was bij ska-fans over de hele wereld en vandaag wordt beschouwd als een klassieker in het genre. Sindsdien heeft Mark veel cd's, albums en singles uitgebracht en verschijnt op veel ska-compilatie-cd's.

Knight Susan is een tienkoppige, frisse en vrolijke band uit Groningen die sinds begin 2012 menig feestje verblijdt met opzwepende ska muziek. Met een variatie aan ska stijlen en veel enthousiasme bij de bandleden brengt Knight Susan een energieke en prachtige show. Zelfs bij de notoire niet-dansers krijgen we de voetjes van de vloer!
DJ Zoot Djmic will bring a case of tunes to skank up place!

Lees minder

Wanneer

  • zaterdag 18 april 202021.00 - 23.50 uur

Prijzen

  • van € 8,00 tot € 10,00 Voorverkoop € 8. Aan de deur € 10.