PHALLUS. Norm & Vorm

PHALLUS. Norm & Vorm neemt je mee langs onze ideeën over geslacht, gender, wetenschap en normen. De expositie zet het mannelijke lid centraal. Op een voetstuk? Misschien wel. Maar dan vooral om dat ook af en toe onderuit te halen.

Erectie
De fallus, of 'penis in erectie', spreekt tot de verbeelding. Hij staat voor voortplanting, mannelijkheid, kracht, verlangen en genot. Zijn beeltenis siert tempels, grotten en wc-deuren. Wetenschappers overal ter wereld bestuderen hem. In onderzoek rond voortplanting, evolutie of seks speelt hij de hoofdrol.

Onderzoek
Wat dwingt onze blik toch steeds weer naar beneden? Wat drijft onderzoeken en hoe (on)afhankelijk zijn ze? Beïnvloeden een maatschappij en haar normen hoe onderzoekers denken en wat ze meten? Of leggen wetenschappers door te meten de maatschappij een norm op?

Kunst
In deze tentoonstelling bestuderen wetenschappers en kunstenaars de onderzoekende mens in al zijn kwetsbaarheid. Dat onderzoek ontvouwt zich in 5 thema's. Is de penis echt uitzonderlijk? Is hij de maat van alle dingen? Maakt de fallus echt de man?

Wanneer

  • Dagelijks t/m 25 februari 2024 10.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 7,50

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief