Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

La Petite Écurie

La Petite Écurie (hoboband en historisch slagwerk) met werken van Purcell, Händel, Dornel, Schieferdecker, Vivaldi en Keiser.

Johann Christian Schieferdecker componeerde in 1713 zijn dertien “Musicalische Conzerte, bestehend aus etlichen Ouverturen und Suiten”. In het voorwoord van deze compositie schrijft hij: “[…] ze zijn met zoveel zorg gecomponeerd dat ze, bij gebrek aan de nodige mensen, ook met slechts vier stemmen konden worden uitgevoerd, namelijk drie hobo's en een fagot”. De Duitse componist was zich ervan bewust dat zijn muziek perfect zou functioneren zonder strijkinstrumenten. Deze frase is dan ook de leidraad geworden voor het nieuwste concertprogramma, No Strings Attached. La Petite Écurie heeft Schieferdeckers idee toegepast op muziek van componisten uit Frankrijk, Italië en Engeland, waarbij het ensemble de eindeloze virtuoze mogelijkheden toont.

La Petite Écurie is een hoboband die 17de- en 18de-eeuwse muziek uitvoert op historische instrumenten. De naam verwijst naar La Grande Écurie, een muziekgezelschap aan het hof van Lodewijk XIV in Versailles, waar vooral blazers speelden.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief