Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Shopping on the Border - Jhonie van Boeijen

Jhonie van Boeijen onderzocht het fenomeen Harryhandel in Noorwegen en Zweden. In deze tentoonstelling zijn -naast de resultaten van het onderzoek- schilderijen en exclusief ontworpen boodschappentassen te zien.

Harryhandel zou kunnen worden vertaald als "ordinair winkelen" en staat voor grensoverschrijdende winkeltrips van Noorwegen naar Zweden - hoofdzakelijk om levensmiddelen, alcohol en tabak te kopen tegen lagere prijzen dan in hun eigen land.  Door de COVID-19 pandemie en de lockdowns in Noorwegen stortte deze economische structuur in toen de klanten niet meer konden reizen.  

Jhonie verzamelde een uitgebreide collectie internationale, unieke, limited-edition verpakkingen en producten uit de Zweedse super malls en gebruikte die om exclusieve, high-end boodschappentassen te 'ontwerpen'. Zo verbond ze het concept en de ondergang van Harryhandel met haar artistieke praktijk. 

Haar schilderijen en installatie worden samen tentoongesteld tijdens de opening van een fictieve supermarkt in de Koepelzaal van Academie Minerva.

Prijzen

  • Gratis

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief