How to Blow Up a Pipeline

Een uiterst actuele eco-thriller vermomd als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70.

Een uiterst actuele eco-thriller vermomd als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70.

Klimaatactiviste Xochitl (Ariela Barer) is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten. Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een een oliepijpleiding in West-Texas.

How To Blow Up a Pipeline is een uiterst actuele eco-thriller vermomt als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70. De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het controversiële, gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.

Wanneer

  • Zaterdag 23 september 2023 21.30 - 23.24 uur
  • Zondag 24 september 2023 20.15 - 22.09 uur
  • Maandag 25 september 2023 20.30 - 22.24 uur

Prijzen

  • € 14,50

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief