Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Poetry by Night

Gedichten van jongeren van 10 tot 18 jaar verlichten markante gebouwen en locaties in gemeente Groningen. Poetry by Night is het poëzieproject waarbij gedichten in het donker worden geprojecteerd op onder meer het Groninger Museum.

De gedichtenprojectie vindt voor het derde achtereenvolgende jaar plaats. Doel is het tegengaan van ontlezing en het stimuleren van jongeren om met tekst en taal bezig te zijn. 

Een jury zocht de mooiste gedichten uit voor publicatie en projectie. Ze worden in het donker geprojecteerd op het Groninger Museum en drie andere gebouwen in het centrum Groningen, Haren en Ten Boer. Ook zijn dichtregels te lezen op de lichtkrant in het Groninger Forum, op posters in etalages en in bussen. Alle gedichten zijn van de hand van jongeren, op één na: het gedicht dat Myron Hamming schreef voor Lutje Lokaal.

Poetry by Night is een samenwerking van het Poëziepaleis, Marketing Groningen en de gemeente Groningen. De gedichten zijn tot 31 december 2022 te zien. Het is de bedoeling dat Poetry by Night jaarlijks terugkeert.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief