Rendez Vous met Jip Wijngaarden

Rendez Vous met Jip Wijngaarden

Kunstenares Jip Wijngaarden keert terug naar Groningen! In de kleurrijke synagoge toont ze haar al even kleurrijke schilderijen, waarin de joodse cultuur en religie een belangrijke inspiratiebron vormen.

Rendez Vous. Het is voor Synagoge Groningen na tien jaar een weerzien met Jip Wijngaarden. In de 80-er jaren studeerde Jip grafisch ontwerpen, tekenen en decoreren in Utrecht waar ze een sterke intuïtie voor kleur en contrast ontwikkelde. Verre van artistieke kringen en allergisch voor alles wat mode en trend is, schildert Jip zoals ze bidt; intiem, kwetsbaar, alsof niemand haar werk ooit zal zien. Op haar eenzame weg vindt ze langzamerhand een stijl die het best omschreven kan worden als figuratief expressionisme. 

De doeken, intens gekleurd door olieverf, gevuld met Hebreeuwse letters en symbolen, verwijzen naar een bepaald wereldbeeld. Ze geven een niet mis te verstane joodse sfeer aan haar werk, met Bijbelse voorstellingen en een rijke symboliek. Terwijl haar schilderijen zijn ontstaan uit contemplatie, nodigen ze ons uit tot overdenking!

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag t/m 8 oktober 2023 13.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 5,00
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief