Hiroshima in een kinderziel
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Hiroshima in een kinderziel

Een muzikale solovoorstelling over de zesjarige Mathilde die na het verlies van haar ouders, op radicale wijze haar land wordt uitgezet.

Op 6 juni 1967 naderde een vaalgroene Volkswagen Kever de boerderij aan de heide in Keer en Duuk. Daarin twee, in lange regenjassen verkleedde mannen. De zesjarige Mathilde wist exact wat ze moest doen; haar klompjes aan en zo snel mogelijk wegrennen.

Echter, een harde, gehandschoende hand greep haar in de nek en bracht haar radicaal tot stilstand. Ze wist dat het verloren was, haar overleven in het paranoïde labyrint van haar familie was afgelopen. De soldateske regenjassen sleurden kaar naar de Kever waar ze in een flits ‘niets’ voelde. Mathilde trad uit haar lichaam. Ze had geen land meer, geen huis, geen moeder, geen vader, zelfs geen illusie meer. Er was slechts totale verbijstering en de meest diepe angst.

Deze solovoorstelling is geschreven en wordt gespeeld door Ryan van den Akker (bekend van musicalhoofdrol in o.a. My Fair Lady en als stem van Alfred Jodocus Kwak).

Prijzen

  • € 11,25