AI more than human

AI: More than human

Op 7 december 2019 opent AI: More than human, over kunstmatige intelligentie, een expositie die het Groninger Forum presenteert in samenwerking met het Barbican Centre uit Londen.

Al eeuwen dromen we ervan om intelligentie te creëren. Van het Japanse Shintoïsme uit de 8e eeuw en de computerexperimenten van Ada Lovelace en Charles Babbage uit de 19de eeuw, tot en met de geavanceerde projecten van techbedrijven als Deepmind, Google's Jigsaw en Sony van nu. Artificial intelligence is niet meer weg te denken en biedt steeds nieuwe mogelijkheden. Welke impact heeft AI op ons leven? De expositie AI: More than human vertelt dit verhaal.

AI: More than human bevat naast de expositie een rijk randprogramma met films, documentaires, events, workshops en talks.

Met twee ruime expozalen beschikt het nieuwe Groninger Forum over de mogelijkheid om prikkelende tentoonstellingen te programmeren; van internationale blockbusters tot kleinere exposities met lokale partners. Wat de exposities in het Forum met elkaar gemeen hebben, is dat ze in het teken staan van populaire cultuur, technologie en actualiteit.

Wanneer

  • dagelijks vanaf 7 december 2019 t/m 1 mei 2020