Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Karsu - + support: Maya Shanti

Engels- en Turkstalige blend van pop, jazz en world

Zangeres en pianiste Karsu maakte tijdens het tv-programma Beste Zangers een verpletterende indruk. Op social media regende het complimenten en ook mensen die nog nooit van Karsu gehoord hadden, waren overdonderd. Wat een stem! Wat een uitstraling!

De afgelopen jaren maakte Karsu naam met haar unieke Engels- en Turkstalige blend van pop, jazz en world. Haar tweede album Colors werd bekroond met een Edison en ook haar meest recente plaat Karsu (2019) kreeg juichende recensies. Voor 2020 stond een wereldtour op het programma, waarbij ze onder meer Amerika, Canada en Rusland zou aandoen. De uitbraak van COVID-19 gooide roet in het eten, maar Karsu zat allesbehalve stil. Ze verzorgde een livestream vanuit De Doelen, deed een Empty Concertgebouw Session en startte haar eigen kookprogramma op 24Kitchen: Karsu’s Turkse Keuken. Afgelopen najaar stal Karsu zoals gezegd de show in Beste Zangers. H…

Zangeres en pianiste Karsu maakte tijdens het tv-programma Beste Zangers een verpletterende indruk. Op social media regende het complimenten en ook mensen die nog nooit van Karsu gehoord hadden, waren overdonderd. Wat een stem! Wat een uitstraling!

De afgelopen jaren maakte Karsu naam met haar unieke Engels- en Turkstalige blend van pop, jazz en world. Haar tweede album Colors werd bekroond met een Edison en ook haar meest recente plaat Karsu (2019) kreeg juichende recensies. Voor 2020 stond een wereldtour op het programma, waarbij ze onder meer Amerika, Canada en Rusland zou aandoen. De uitbraak van COVID-19 gooide roet in het eten, maar Karsu zat allesbehalve stil. Ze verzorgde een livestream vanuit De Doelen, deed een Empty Concertgebouw Session en startte haar eigen kookprogramma op 24Kitchen: Karsu’s Turkse Keuken. Afgelopen najaar stal Karsu zoals gezegd de show in Beste Zangers. Haar talent, veelzijdigheid en spontane persoonlijkheid werden breed omarmd door de kijkers. De liedjes uit het razend populaire tv-programma bundelde ze op een album, dat direct hoog binnenkwam in de Album Top 100.

Support: Maya Shanti

Maya Shanti is een singer-songwriter uit Amsterdam, die met haar Nederlandstalige liedjes het prachtige en het pijnlijke dat het leven brengt bezingt. Haar teksten zijn voor iedereen te begrijpen en tegelijkertijd altijd persoonlijk en geven blijk van een grote binnenwereld en een open blik naar buiten. Haar stem pakt en boeit en laten de teksten en melodieën samenkomen tot bijzondere luisterliedjes die zowel live als opgenomen hun impact hebben. Of zoals ze bij (de door haar gewonnen) Giels Talentenjacht opmerkten: Maya is een stoer en lief artistiek feestbeest.

Maya Shanti is opgegroeid in een muzikale familie en studeerde in 2021 af aan de Herman Brood Academie. Al tijdens haar studie onderscheidde ze zich als hardwerkende muzikant, en stond ze voor een uitverkochte grote zaal van Paradiso, deed ze het voorprogramma van Tash Sultana met The Pierce brothers, en werkte ze samen met Mr. Probz.

Prijzen

  • € 28,10

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief